Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.09.2024 18:32:39
Deli članek:

V Fazaneriji upajo na čudež, trener priznal: Da, sanjal sem o tem. Tudi zdaj mi gredo dlake pokonci ...

Danes ob 19. uri v Murski Soboti povratna tekma play-offa kvalifikacij za ligo prvakinj.

Nogometašicam Mure None se na prvi tekmi play-offa kvalifikacij za ligo prvakinj ni izšlo. St. Pölten, v dresu katerega igrata Mateja Zver in Izabela Križaj, je bil na domačem igrišču prepričljivo boljši. Avstrijske so slavile s 3:0, vse gole so dosegle v drugem delu, in si zagotovile odlično izhodišče za povratni dvoboj, ki se bo v Fazaneriji začel danes ob 19. uri.

"Pričakujemo, da se bomo predstavile v bolj pozitivni luči, kot smo se prejšnji teden, in poskušale iztržiti čim boljši rezultat," pravi kapetanka Špela Kolbl, ki bo eno od najmočnejših orožij črno-belih. "V Avstriji smo v prvem polčasu imele tri priložnosti, ki bi jih morale izkoristiti. Na takšni ravni jih preprosto moraš, nakar smo v nadaljevanju v 15 minutah dobile tri zadetke. Zato je ostalo nekaj grenkega priokusa, toda niti po naključju se nismo vdale v usodo. To je šport, to je nogomet, zgodi se lahko marsikaj. Tekma bo drugačna, kot je bila prva. Vse je mogoče," je še dodala odlična napadalka. Da dekleta verjamejo, navsezadnje razkriva tudi podatek, da so na torkovem treningu vadile tudi enajstmetrovke …

Profimedia

"Tako kot je rekla Špela, bo to drugačna tekma, kot je bila prva. Pred njo je bilo nekaj neznank, negotovosti. Eno so analize, nekaj drugega je, ko stopiš na igrišče, ko občutiš moč, hitrost in agresivnost nasprotnika. Kljub temu smo se v prvem polčasu dobro odzvali. Celo presenetljivo dobro, v nadaljevanju je prišla do izraza utrujenost, ob kateri popusti zbranost, dogajajo se napake in odlične ekipe to znajo kaznovati," pa je na tiskovni konferenci v prekmurskem nogometnem hramu dejal trener Vlado Kokol, ki bo znova lahko računal na Lucijo Kos, preglavice s poškodbo ima Lea Dolinar, že od prej je odsotna Evelina Kos in bo žal še zelo dolgo.

"Potrudili se bomo po najboljših močeh, vendar je prav tako res, da smo v primerjavi z evropsko konkurenco kadrovsko podhranjeni. V zasedbi imamo vsega 12 članic. Ogromno je mladosti, ki je šele spomladi stopila na prvoligaško sceno, zdaj dekleta kar naenkrat igrajo ligo prvakinj. Spet bom ponovil, da si zaslužijo vse pohvale. Vsa čast jim, da so v kratkem času tako napredovale," je svoje varovanke pohvalil nekdanji odlični nogometaš.

Jasno je, da bi murašice potrebovale pravi mali čudež, da bi ob visokem zaostanku prvič v zgodovini napredovale v skupinski del, a saj veste, da upanje umira zadnje ... "Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. V tekmo bomo gotovo vstopili drugače, kot pred tednom dni, postavili se bomo drugače. Dvoboj vedno lahko odide v eno ali drugo skrajnost. Predali se ne bomo. Verjamem, da se bo zbralo kar nekaj gledalcev, predstaviti se želimo v čim boljši podobi. Nič ne bomo čakali. Takoj se bomo postavili visoko, gremo v boj," odločno napoveduje Vlado Kokol.

Na koncu nas je zanimalo, ali je v pričakovanju povratnega spopada morda sanjal slavje ob uvrstitvi v skupinski del najprestižnejšega tekmovanja? "Ne bom lagal, da nisem," se je smehljaje odzval trener najboljše ženske ekipe na Slovenskem. "Vedno se ti zavrti nek film, kakšni bi bili odzivi, kaj bi se zgodilo … Še zdaj, ko se pogovarjamo o tem, mi gredo dlake pokonci. V svoji karieri sem doživel že dosti nepredvidljivih stvari. Mali lahko premaga velikega. Šerif je tudi razbil Reala sredi Madrida … V nogometu je vse mogoče," je pristavil Vlado Kokol.