Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.09.2024 11:50:22
Deli članek:

Blestel je v Sloveniji, zdaj bi lahko zamenjal državljanstvo in zaigral za - Srbijo?

Profimedia

Bo Srbija dobila novega reprezentanta?

Jegor Prucev je v minuli sezoni igral odlično v dresu Celja in bil eden od najpomembnejših nogometašev čete najprej Alberta Riere, v večjem delu sezone pa Damirja Krznarja pri osvojitvi naslova slovenskega državnega prvaka. 

Rus, ki je bil posojen s strani Crvene zvezde, je navduševal s svojo odlično tehniko, preigravanji, v celjskem dresu je na 30 prvenstvenih tekmah dosegel pet golov in prispeval še pet asistenc. Nad njegovimi predstavami so bili navdušeni tudi celjski veljaki, ki so Pruceva želeli na vsak način obdržati v knežjem mestu, toda rdeče-beli so zavrnili vse ponudbe Celja, najvišja naj bi bila krepko čez milijon evrov. 

Luka Vovk
Pruceva so pri Crveni zvezdi v novi sezoni zadržali v kadru in čeprav ni v ospredju, je trener Vladan Milojević z njim zelo zadovoljen. Na zadnji tekmi, na večnem derbiju, ki se je končal s 4:0 v korist Crvene zvezde, je Prucev dobil na voljo 27 minut za igro, v tem času pa je navdušil. S podajami in preigravanji. Zabeležil je asistenco, imel še eno lepo priložnost za gol in si prislužil javno pohvalo svojega trenerja po koncu tekme. 

Profimedia
Nad igro Pruceva so bili impresionirani tudi srbski mediji, tako da se je danes pojavila zgodba, da bi 21-letnik (decembra bo dopolnil 22 let) lahko zamenjal nogometno državljanstvo in v prihodnje zaigral za Srbijo. Prucev je sicer do zdaj dvakrat zaigral za mlado rusko reprezentanco, za člansko nastopa še nima. Poseduje pa že dlje časa srbski potni list in srbski mediji so prepričani, da bi ga Nogometna zveza Srbije lahko pridobila na svojo stran in ga 'ukradla' Rusiji.