Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.09.2024 15:23:54
Deli članek:

Barcelona našla zamenjavo za nesrečnega ter Stegna: Iz 'pokoja' se vrača ...

Profimedia

Potem ko se je huje poškodoval prvi vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, so Katalonci začeli iskati zamenjavo za nesrečnega Nemca.

Ker je poškodba ter Stegna hujše narave, so pri Barceloni dobili zeleno luč, da v klub pripeljejo novega vratarja, toda z eno omejitvijo: Pripeljejo lahko zgolj vratarja, ki je trenutno brez kluba. Omenjalo se je kar nekaj imen, toda kot vse kaže je izbor padel na sveže upokojenega dolgoletnega poljskega reprezentanta Wojchiecha Szczesnyja, ki se je po koncu evropskega prvenstva, na katerem je branil barve Poljske, upokojil, saj ni našel ustreznega novega izziva. 

Profimedia
A kot poročajo katalonski mediji, bi 34-letni čuvaj mreže kaj hitro lahko preklical svojo upokojitev in podpisal pogodbo do konca sezone z Barcelono. V manj kot letu dni naj bi Poljak zaslužil tri milijone evrov, še precej bolj kot denar pa naj bi Szczesnyja pritegnil izziv, kakršnega predstavlja branjenje za Barcelono. Nedolgo tega je Szczesny za poljske medije izjavil, da bo zdaj, ko je sveže upokojen, imel več časa za ogled različnih tekem in da si bo zagotovo ogledal El clasico. Kot kaže zdaj, ga Szczesny ne bo gledal, temveč bo v njem sodeloval. Szczesny naj bi zaostril konkurenco med vrati Barcelone, čeprav naj bi na začetku vlogo novega prvega vratarja vseeno opravljal Iñaki Peña. V ligi prvakov zagotovo, kajti Barcelona Poljaka do januarja ne bo mogla registrirati za tekme v najelitnejšem svetovnem klubskem tekmovanju.