Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.09.2024 11:59:14
Deli članek:

V Ajdovščini ali nikjer? Znana je usoda tekme Primorje – Olimpija

Vodstvo tekmovanja sprejelo odločitev.

Na naši spletni strani smo poročali, da obstaja precejšnja verjetnost, da v prihajajočem 10. prvenstvenem krogu ne bodo odigrane vse tekme. Ker se je prenova igralne površine v Novi Gorici zavlekla in še ni nared, nogometaši Primorja Olimpije ne morejo gostiti v svojem začasnem domu, zato je NZS 'zamižala na eno oko' in sinovom burje dovolila, da se lahko z zmaji izjemoma udarijo na svojem stadionu, ki nima licence za prvoligaške preizkušnje. A kot smo omenili, je s tem zaplet dobil novo razsežnost.

Vodilne može kluba je dočakalo zares neprijetno presenečenje, ko so izvedeli, da občina, ki je lastnica objekta, tekme ne dovoli. Tudi v Ajdovščini so se namreč lotili prenove igrišča. Sicer ne v tolikšni meri, kot v mestu vrtnic. V preteklem obdobju so dosejali travo in ta po mnenju odgovornih še ni dovolj 'trpežna', da bi lahko zdržala tekmo. Oziroma bi tekma po njihovem mnenju travno rušo spet vrnila v prejšnje stanje, česar si nočejo privoščiti …

Tako se je Primorje znašli v zares nehvaležnem položaju, NZS pa je vmes zavzela stališče, da Ajdovci do srede sredinega dopoldneva preprosto morajo poiskati prizorišče, na katerem se bodo pomerili z Olimpijo, v nasprotnem primeru bodo tekmo izgubili z 0:3 brez boja. Za zeleno mizo!

Zdaj je zgodba naposled dobila epilog. V ajdovskem Zavodu za šport, ki upravlja stadion, so se po številnih takšnih in drugačnih pogovorih vendarle omehčali in dovolili izvedbo tekme. Ker žarometov (še) ni, seveda ne more biti večernem terminu, odigrana bo v sobotnem popoldnevu. Začela se bo 15. uri.