Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.09.2024 21:14:30
Deli članek:

Murašice za skupinski del lige prvakinj potrebujejo epski preobrat

Profimedia

Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v gosteh izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Povratna tekma bo 26. septembra v Murski Soboti.

St. Pölten - Mura Nona      3:0 (0:0)

St. Pölten - NV Arena. Glavna sodnica: Volha Blotskaya (Belorusija).

Strelke: 1:0 Dubcova (65), 2:0 Pekel (73), 3:0 Križaj (79).

ST. PÖLTEN: Schlüter, Križaj, Balog, Klein, D'Angelo (od 60. Glibo), Dubcova, Wenger, Mikolajova (od 60. Mädl), Hillebrand, Brunnthaler (od 60. Pekel), Mattner. Trenerka: Liese Brancao-Ribeiro.

MURA NONA: Gavillet, Kravets, Sivolobova, Vindišar, Šoštarič Karič, Vilčnik, Dolinar (od 75. Eferl), Makovec, Rakovec, Malakhova (od 89. Hrga), Kolbl. Trener: Vlado Kokol.

Rumeni kartoni (1-2): Balog (83); Vilčnik (29), Šoštarič Karič (40).

Rdeči kartoni: -

V odprtju prvega dvoboja odločilnega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj se je zdelo, da bodo murašice vseskozi močno trpele, toda ob (pričakovanem) pritisku gostiteljic so se dobo odzvale in kmalu vzpostavile ravnotežje. Avstrijske so sicer narekovale ritem, ob odhodu na odmor so bile statistične prvine na njihovi strani, ampak Sobočanke nikakor niso bile zgolj opazovalke. In sredi prvega dela so imele tudi lepo priložnost za vodstvo, ko je Špela Kolbl podala z desne strani, Sara Makovec je bila v zelo ugodnem položaju, a žoge ni zadela, kot si je zamislila. Varovanke trenerja Vlada Kokola so imele še nekaj situacij, ki so obetale, vendar je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti.

Domačinke, pri katerih je bila slovenska reprezentantka Izabela Križaj v začetni enajsterici, ikona ženskega nogometa na sončni strani Alp Mateja Zver pa je bila po preglavicah s kolenom na klopi, so nekajkrat zapretile, toda v prvem polčasu se izid ni spremenil.

V nadaljevanju so gostiteljice stopnjevale pritisk, črno-bele so bile v vse bolj podrejenem položaju. Če so se v prvem delu znale odzvati, se tokrat niso in v 65. minuti se je zgodilo, kar je viselo v zraku; St. Pölten je povedel, po podaji z leve strani je bila z glavo uspešna Kamila Dubcova. Kmalu zatem je bilo 2:0, po nezbranosti v soboški obrambi je do soočenja z vratarko prišla Melike Pekel in poskrbela za vnovično veselje na glavni tribuni NV Arene. Ampak to še ni bilo vse, s prvencem v dresu novega kluba je za končnih 3:0 poskrbela Izabela Križaj in oslabljeno Muro pred povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek v Fazaneriji, spravila v res velike težave. Črno-bele pred svojimi navijači potrebujejo pravi mali čudež za epski preobrat in uvrstitev v skupinski del najprestižnejšega tekmovanja.