Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2024 12:33:25
Deli članek:

Albert Riera je po tekmi s temi besedami provociral Mariborčane

Grega Wernig

Celjani so uspeli zmagati na štajerskem derbiju, od Maribora so bili boljši z 2:1.

Štajerski derbi je upravičil svoj sloves: na tribune stadiona v Celju je kljub zgodnjim popoldanskim uram privabil slabih 3500 gledalcev, videli smo tri zadetke, med njimi tudi mojstrovino v zadnjih minutah, ki je odločila zmagovalca. Svit Sešlar se je podpisal pod verjetno najlepši zadetek prvega dela državnega prvenstva in poskrbel za veliko veselje v celjski slačilnici.

Gostujoči strateg Ante Šimundža je bil kakopak razočaran nad končnim izidom, prepričan je bil namreč, da bi si Maribor sploh glede na prikazano v drugem polčasu, zaslužil tudi zmago. "Noben poraz ni dobrodošel. Ne želimo izgubljati, vemo, kaj si želimo. Bi pa po prikazanem lahko tudi zmagali. Toda Celje je zadelo še drugič, mi nismo, čeprav smo imeli dobre priložnosti. Res nismo velikokrat zadeli okvirja vrat, a smo bili blizu in škoda, da nismo boljše izkoristili še katere izmed priložnosti, ki smo si jih pripravili. Zato je nogomet v tolikšni meri zanimiv, da lahko zmaga tudi ekipa, ki je bila pred tem daleč od uspeha," je povedal Šimundža.

Z njim pa se ni strinjal Albert Riera, ki je s svojimi besedami takoj po tekmi pred kamerami nosilca pravic provociral Mariborčane: "Ena ekipa je prišla gledat, kaj se dogaja na igrišču, druga pa je šla na zmago."