Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2024 20:48:59
Deli članek:

Ni šlo brez muk, a Celje znova do zmage! Slovenci nadaljujejo dominanten pohod proti ligi prvakov

alesfevzer.com

Nogometaši Celja so s skupnih 7:1 ugnali Floro Talin in se prebili v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Potem, ko se pred tednom dni v Talinu veselili zmage s 5:0, ki bi lahlo bila še mnogo višja, je bilo jasno, da Celje ne bo imelo težav s prebojem v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov. 

Današnja povratna tekma pred nekaj tisoč gledalcev v areni Z'dežele je bila tako bolj formalnost, kot karkoli drugega. A vseeno so si slovenski državni prvaki želeli še ene zmage, ki bi jim izboljšala tudi evropski koeficient. To jim je na koncu uspelo, a dolgo je kazalo, da jih bodo Estonci šokantno ugnali. Flora je namreč povedla že v 12. minuti, ko je zabil Tony Varjund. 

Celje je sicer dominiralo, a je zapravilo ogromno priložnosti. Zadetka za izenačenje in preobrat sta tako prišla šele v 73. in 76. minuti. Najprej je bil z enajstmetrovke natančen Aljoša Matko, potem pa je s strelom iz razdalje končnih 2:1 in skupnih 7:1 postavil Žan Karničnik.

Celje se bo v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerilo z zmagovalcem dvoboja med Slovanom iz Bratislave in Strugo, ki bo odigran jutri ob 17. uri. Slovaki imajo iz prve tekme prednost s 4:2.