stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 29.11.2023 12:07:39

Fazanerija bo v petek prizorišče derbija, vrata stadiona bodo odprta! Vroče bo ...

Grega Wernig
Spopad velikih rivalov.

Vladimir Vermezović in njegovi varovanci težko zbirajo točke in verjamejo, da bodo do konca jeseni napredovali v zgornji dom lestvice, zelo uspešna pa je v tej sezoni selekcija U-19. Črno-beli upi so v 1. SML EON NextGen na vrhu, v začetku tedna so se v norem obračunu z vrstniki Rudarja veselili jubilejne, desete zmage. Bilo je 4:5, kar je pravšnja popotnica za prekmurski derbi z Nafto, ki ga bo v petek gostilo glavno igrišče v prekmurskem nogometnem hramu. Sodnik Janko Golob bo začetek dvoboja označil ob 16. uri, vstopnine ni, in pričakovati je, da bodo tribune spodobno zasedene. "To je predvsem nagrada za fante, ki so si s predstavami v dozdajšnjem delu prvenstva izborili možnost, da igrajo v Fazaneriji. Ni veliko generacij, ki je imelo priložnost igrati na glavnem igrišču, pred lepo navijaško kuliso. Na tak način pa bomo mlade nogometaše privadili tudi na to, kaj jih čaka, če se bodo uspeli prebiti v člansko ekipo," pravi trener Mure Matjaž Kek ml.

matjaz kek ml ac
Aleš Cipot

Nekaj njegovih varovancev je že dobilo priložnost na prvoligaškem odru. "To me veseli skoraj še bolj, kot rezultati naše zasedbe. Veliko število fantov dobiva minutažo pri članih, dva sta začela zadnjo pokalno preizkušnjo, še dva bi jo skorajda zagotovo dobila, če ne bi bila na reprezentančni akciji. V veliko veselje mi je, ko trener nameni priložnost mladincu in to na derbiju pri rezultatu 0:0. To potrjuje zaupanje v naše mlade nogometaše," meni obetavni strokovnjak.

Pogled na lestvico razkriva, da so obrazi upravičeno nasmejani, ampak … "Iz rezultatskega vidika smo lahko zadovoljni. Igramo zelo napadalen nogomet, kar se je izkazalo tudi v zadnjih dveh krogih, a nas to večkrat kaznuje tudi v obrambi, kar seveda ni dobro in s tem nisem zadovoljen. Temu posvečamo veliko pozornosti na treningih, te napake želimo odpraviti. Vseeno pa mislim, da smo pokazali dobro, všečno in napadalno igro, prav tako kot željo biti boljši od nasprotnika," je pristavil Matjaž Kek. Njegova ekipa je sicer v dvoboju z velikimi lendavskimi rivali v vlogi favorita. Nafta je namreč na dnu lestvice, ampak to na derbijih ne šteje ravno veliko.  

Članki iz rubrike