vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jure-pavlič Njena.si

MasterChef: Jureta šokirali oboževalci

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

rb
rb
1 29.11.2023 11:52:48

Bi Matjaž Kek naredil to, kar je naredil nekdanji trener Maribora? Tega me ne sprašujte, odgovor je jasen!

Martin Metelko
Slovenski selektor tudi o Dinamu, Hajduku in Sergeju Jakiroviću.

Matjaž Kek po uvrstitvi slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo veliko gostuje tudi v hrvaških medijih, nazadnje je bil gost Dnevnika Nove TV. Selektor se je ozrl na kvalifikacijski cikel in možnosti naše izbrane vrste na zaključnem turnirju v Nemčiji, 'na tapeti' pa so bile tudi klubske teme.

Ni skrivnost, da je bil Mariborčan pred časom velika želja Dinama in da je bil v pogovorih z vodilnimi možmi serijskih prvakov iz Maksimirja … "O tem, do katere stopnje so prišli pogovori, ne bom govoril. To so pogovori, ki zadevajo eno in drugo stran. Ljudje iz zveze so takoj vedeli. Zame je bilo priznanje, da evropski Dinamo razmišlja o meni. Vse sem pojasnil in vesel sem, da sem ohranil spoštovanje, odločitev je bila pravilna," se je odzval Matjaž Kek, ki se vedno znova pojavlja v kombinacijah s Hajdukom. "Oba kluba sta vrhunska. Ko takšni razmišljajo o tebi, si nekaj naredil. S predsednikom NZS imava odprt odnos. Nekdo to razume, nekdo ne."

Slovenski selektor je dobil tudi vprašanje o nekdanjem trenerju vijoličastih, ki je dvignil obilo prahu, ko je čez noč zapustil klop 'njegove' Rijeke in se preselil v Dinamo. "Nisem človek, ki bi pametoval proti svojemu kolegu. Poznam ga kot trenerja Maribora in Gorice. Vsak izmed nas išče svojo pot in ima svoj karakter. Če bi to naredil tudi jaz? Tega me ne sprašujte, odgovor je jasen. Ostajam pri stališču, da ne bom komentiral zadev, za katere mi ni mar," je povedal Matjaž Kek.

Članki iz rubrike