laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
6 28.11.2023 14:37:07

Šok! Kazenska ovadba proti trem iz Olimpije, nemško tožilstvo začelo preiskavo - tu so podrobnosti

alesfevzer.com
Kot strela z jasnega je udarila novica iz Nemčije.

Mir in (vsaj navidezna) spokojnost v zmajevem gnezdu nikoli ne trajata predolgo. Rezultatska krivulja Olimpije se je po trenerski zamenjavi in prihodu Zorana Zeljkovića obrnila v pravo smer, slovenski prvaki so nanizali nekaj dobrih rezultatov, obračun v petem krogu skupinskega dela konferenčne lige z Lillom pa so pričakovali v neprimerno boljšem vzdušju od tistega, ki je v Stožicah vladalo še pred mesecem dni.

Ampak tudi tokrat bo aktualne uspehe na zelenici očitno zasenčila afera v ozadju. Kot strela z jasnega je udarila novica iz Nemčije.
Tamkajšnji sloviti klub Köln je javnost na svoji uradni strani obvestil, da je septembra po zaslišanju na športnem razsodišču CAS v Lozani vložil kazensko ovadbo proti trem funkcionarjem Olimpije - zaradi poskusa prevare. Köln prav tako obvešča, da je javno tožilstvo v istoimenskem mestu od tedaj do danes potrdilo sume, navedene v ovadbi, in zaradi tega začelo kriminalistično preiskavo.
Za kaj gre? Če je Olimpija (bolj ali manj) uspešno razrešila vse spore z nekdanjimi strategi, se ji je očitno precej bolj zataknilo pri primeru izjemno nadarjenega slovenskega napadalca Jake Čubra Potočnika, ki igra za mlajše kategorije Kölna.

Spomnimo;  Saga velikega upa slovenskega nogometa traja že skoraj dve leti; začela se je v zimskem prestopnem roku sezone 2021/22, ko je Čuber Potočnik z enostransko prekinitvijo pogodbe zapustil zmajevo gnezdo in okrepil vrste mladinskega pogona Kölna.
Nova vodstvena garnitura Olimpije se z izgubo dragulja ni sprijaznila, nemškemu prvoligašu je predstavila svoje zahteve, ki so bile gladko zavrnjene, primer pa se je preselil na sodišče. Fifa se je z razsodbo postavila na stran Olimpije, kaznovala tako Köln kot mladega nogometaša, ljubljanskemu klubu pa dodelila odpravnino (dobrih 50 tisoč evrov), s katero v prestolnici nikakor niso bili zadovoljni.

Primer je prevzelo arbitražno sodišče za šport, septembra so bili zaslišani vsi vpleteni akterji. Ljubljančani so pred tem namreč vztrajali pri prvotni zahtevi; želijo odškodnino v višini 2,5 milijona evrov. Olimpija trdi, da je v času, ko je obetavni slovenski nogometaš še igral v zeleno-belem dresu, zanj prejela ponudbo zagrebškega Dinama. Ta naj bi znašala natanko poltretji milijon.

V svoj prav so več kot očitno prepričani tudi pri nemškem klubu; kot vse kaže, so se s trojico (zaenkrat neimenovanih) predstavnikov Olimpije pripravljeni soočiti tudi na sodiščih, ki presegajo meje športa. Tako ali drugače bo jesen pri slovenskih prvakov znova zaznamovalo tudi burno dogajanje.

Celotno obvestilo Kölna v originalu najdete na tej povezavi.


Značke: olimpija, koln, potocnik

Članki iz rubrike