Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2023 12:00:59
Deli članek:

Lille? V tem pogledu je na samem vrhu skupaj s PSG-jem, Elsner takole opozarja Olimpijo!

Nikola Miljković

Olimpijo v četrtek ob 18.45 v Stožicah čaka pomembna evropska preizkušnja.

Pred zadnjim letošnjim evropskim dvobojem Olimpije v Stožicah je misli strnil nekdanji trener zmajev Luka Elsner. Slovenski strateg še kako dobro pozna francoske klube, z Le Havrejem, ki ga v letošnji sezoni uspešno vodi, pa se je z Lilom letos enkrat že pomeril.

"Lille je imel ravno v nedeljo pomembno tekmo z Lyonom. Je v zares dobri formi in po težjem začetku sezone moštvo deluje zelo dominantno. Ima močno posest. Težko mu je odvzeti žogo. Suvereno je premagal Lyon. Ima dobro dinamiko in vse več širine z igralci, ki so znova nazaj po poškodbah. Ekipa je torej v formi in spada med najboljših pet v Franciji. Na drugi strani je Olimpija prav tako razpoložena in po prihodu Zorana, določeni reorganizaciji, tudi dobila nov zagon. Ni še vse popolno, a stvari gredo v pravo smer. Točkovni izkupiček je vse boljši. Faza obrambe je zelo solidna, kar je seveda predpogoj za uspeh na dolgi rok. Dvoboj bo torej zelo zanimiv, saj se bosta sočili ekipi v dobri formi," je Elsner povedal za spletno stran Olimpije.

Elsner je s svojimi varovanci Lille gostil v 7. krogu aktualne sezone in tedaj klonil z 0:2. Francoski predstavnik v evropski konferenčni ligi je trenutno neporažen na desetih zaporednih tekmah: "Ko je treba držati žogo in ustvarjati pod pritiskom, je Lille na samem vrhu skupaj s PSG-jem. Brez dvoma. Delujejo usklajeno. Imeli so sicer nekaj težav z obrambo zaradi številnih odsotnosti in mladosti, a to jim je uspelo popraviti. Menim, da jih lahko zmoti zgoščen ritem. Igrajo namreč na vsake tri dni in tukaj vidim določeno prednost, še posebej glede na zahtevno igrišče v Stožicah."