Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

rb
rb
12 01.05.2020 10:57:26

Takšen SCENARIJ je NZS predstavila klubom z RAZLIČNIMI STALIŠČI, znana tudi prva oblika POMOČI

Aleš Cipot
Kaj se dogaja s slovenskimi drugoligaši? V času koronakrize so v središču pozornosti ugibanja o možnostih nadaljevanja prvenstva med elito na sončni strani Alp, takšne ali drugačne odločitve pa nestrpno pričakujejo tudi klubi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja.

Tako kot prvoligaši, tudi slovenski drugoligaši čakajo na morebitno nadaljevanje prvenstva. Kot je znano, je bil v drugem kakovostnem razredu tekmovanja v nadaljevanju sezone na sporedu zgolj en prvenstveni krog, nakar je udaril koronavirus, zdaj pa so seveda najbolj vznemirljiva ugibanja, kdaj bi se boji za točke utegnili nadaljevati, saj je pod streho treba spraviti še 900 tekmovalnih minut (10 krogov).

Po videokonferenci predstavnikov klubov in NZS je znanih nekaj več informacij. Čeprav ni nikakršnega dvoma, da vseh 16 članov drugoligaške družine vrnitvi na igrišče pred začetkom prihodnje sezone ni naklonjeno, se vodilni možje krovne organizacije o morebitni dokončni prekinitvi prvenstva nočejo niti pogovarjati. Vsaj za zdaj. Če bosta vlada in Nacionalni inštitut za javno zdravje prižgala zeleno luč za igranje nogometa, se bodo tekme nadaljevale, s čimer se nasprotniki takšnega scenarija, ki svojo držo utemeljujejo s pomanjkljivo varnostjo za zdravje, preprosto morajo sprijazniti.

Popolnoma jasno je, da se lahko razmere vsak naslednji dan spremenijo, kar bo kakopak zahtevalo hipni odziv, toda v tem trenutku je predviden scenarij, da bi bil naslednji 21. krog na sporedu 30. maja, toda ob predpostavki, da se bodo nogometaši po praznikih zares lahko vrnili na treninge v svoje naravno okolje. Na igrišče. Najprej seveda v manjših skupinah ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe, ampak dokaj hitro bi se tovrstni ukrepi razumljivo morali rahljati, da bi se lahko trenerji in njihovi varovanci lotili klasičnih nogometnih treningov. V nasprotnem primeru ... Najbolj priljubljena igra na svetu brez stikov, brez dvobojev, bržčas ne mika nikogar.

Med videokonferenco je beseda stekla tudi o morebitni pomoči NZS. Klubi jo vsekakor pričakujejo, a po naših informacijah kakršnakoli finančna injekcija za zdaj ni dorečena; prva oblika pomoči je, da bo krovna organizacija bojda prevzela polovico sodniških stroškov do konca sezone.

Članki iz rubrike