profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ba
ba
0 01.05.2020 10:22:49

VZNEMIRJENI starši mladih nogometašev. Mar to pomeni, da bodo zmage NAŠIH OTROK razveljavljene?

Profimedia
Kako se bodo sestavljale (nižje) lige za prihodnjo sezono?

IO NZS je zaradi zaščite zdravja akterjev že pred časom sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako je prvenstev konec v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), v prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, v ligi U-15 za dečke, v dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13 ter v vseh tekmovanjih v futsalu. Zaključena sta tudi ženski Pokal Slovenije in mladinski Pokal Slovenije, prav tako kot vsa tekmovanja pod okriljem MNZ-jev.

Takšna odločitev je v nastalih razmerah razumljiva, a hkrati seveda poraja številna vprašanja in ugibanja. Najbolj vroče je gotovo povezano s sestavo lig za prihodnjo sezono. Na vseh ravneh, v vseh starostnih kategorijah. Kdo bo izpadel, kdo bo napredoval ...?
Na nas so se tako med drugim obrnili številni starši, ki jih je zanimalo, kaj bo denimo z ekipami njihovih otrok, ki denimo vodijo v svojem tekmovanju; bodo napredovale ali bo tekmovanje morda razveljavljeno? Odgovorov za zdaj ni in jih še nekaj časa ne bo. "O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS," so ob sporočilu o zaključku tekmovanj pristavili pri krovni organizaciji, ki domuje na Brdu pri Kranju. In to je za zdaj vse; kot smo že omenili, hitrih odločitev ne gre pričakovati, klobčič se bo zanesljivo začel razpletati šele po koncu postopka licenciranja, kakšen je sploh interes klubov za tekmovanje v posamezni ligi.

Članki iz rubrike