Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.05.2020 08:09:26
Deli članek:

MITJA VILER o NOVEM TRENERJU in ... ODVAJANJU v obdobju karantene

Grega Wernig

Izkušeni Primorec komaj čaka na vrnitev v Ljudski vrt.

Nogometaši naj bi se v začetku prihodnjega tedna naposled vrnili na stadione, najprej bodo treningi potekali v manjših skupinah ob primerni varnostni razdalji med igralci. Za Mariborčane vrnitev v Ljudski vrt ne bi povsem običajna, spoznali se bodo z novim trenerjem, novim izzivom naproti bodo krenili s Sergejem Jakirovićem na klopi.

"Kar redno spremljam hrvaško ligo, zato sem pridobil mnenje o njemu. Srečali smo se na dveh vmesnih pripravljalnih tekmah v Ljudskem vrtu, spomnim se ga tudi z izobraževanja, ko je bil tukaj na strokovni praksi in spremljal naše treninge. Ker je Sergej Jakirović prav v tistem poletju prevzel Gorico, sem potem še bolj pozorno spremljal dogajanja in njihove tekme. Prihod novega trenerja bo nedvomno pozitivna novica, psihološka spodbuda za moštvo. Ob teh individualnih treningih je vmesna klubska objava prinesla dodaten motiv, vsak si želi priti ustrezno pripravljen na začetek skupnih aktivnosti. Težko bo po takšnem obdobju takoj na polno, glava bo v tem primeru zelo pomembna. Po takšnem premoru se ne smemo takoj zagnati, čeprav bo, razumljivo, želja, da se pokažeš trenerju, vlekla v druge smernice," se je v pogovoru na spletni strani aktualnih prvakov na prihod novega stratega odzval Mitja Viler, ki so bo obdobje karantene najbolj zapolnil po … "Odvajanju od telefona in televizije (smeh). Ob izpolnjevanju programa vadbe, ki ga dobivamo od trenerjev in ga moramo opraviti, je čas popolnoma posvečen družini. V preostanku dneva berem knjige in izpolnjujem križanke. Vmes pa smo v stikih s s strokovnim štabom in soigralci. Ker imamo dovolj časa, vsak naredi doma še kaj dodatnega zase. Imeli pa smo kar precej sreče tudi z vremenom, tako da je bilo lažje prestati pretekle tedne."

Bolj podrobne informacije o poteku nadaljnje vadbe in tudi nadaljevanju sezone naj bi bile znane v ponedeljek. "Vsi razmišljamo le o pozitivnem scenariju. Najprej, da se vrnemo na igrišče, na trening in potem, da bomo nadaljevali s sezono. Ko bo pred nami 11 tekem, bo vse mogoče. Prav vse. Tudi drugim moštvom se ne bo lahko vrniti v tekmovalni ritem, upoštevati bo treba tudi psihološke zadeve, nekaterim igralcem potečejo pogodbe. Prisotne je precej negotovosti, trenutno lahko rečemo, da je več vprašanj kot odgovorov glede nogometa. Informacij je veliko, upam, da bo obveljala tista, da se kmalu vidimo s soigralci na terenu. Da si lahko obujemo 'kopačke', spoznamo trenerja in skrajšamo prilagajanje. Oddelati moramo svoje in čakati, drugače ne gre. Bo pa čez poletje vroče, v vseh pogledih," pravi Mitja Viler.