Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

rb
rb
0 01.05.2020 08:45:00

MILIJONSKI VLOŽKI v slovenski nogomet naj bi bili kmalu vendarle OPAZNI. Bo to spet BURILO DUHOVE?

Od podpisa pogodbe sta minili že več kot dve leti.

Nogometaši Nafte so ob prekinitvi prvenstva v drugoligaški druščini na četrtem mestu na lestvici. Koper ima na vrhu sedem točk več, drigouvrščeni Goričani imajo štiri točke naskoka, tretji Radomljani tri, Lendavčani pa nadaljevanje sezone nestrpno pričakujejo zlasti zaradi pokalnega tekmovanja, kjer so se uvrstili v polfinale. Za napredovanje v finale se bodo udarili z Radomljami in zdaj je že znano, da bo o potniku v zaključni obračun odločala zgolj ena tekma v NNC Brdo, ki bo prav tako prizorišče drugega polfinalnega para Aluminij – Mura.

Sicer pa so naftaši že dalj časa v središču pozornosti tudi zaradi napovedi gradnje sodobne nogometne akademije, ki bo v Sloveniji nekaj edinstvenega. Kot je znano, je denar zanjo namenila madžarska vlada, milijonske finančne injekcije vzhodnih sosedov so na sončni strani Alp v preteklosti že pošteno burile duhove.

Zaradi takšnih in drugačnih okoliščin se dela še niso začela, a medtem so se zadeve vendarle premaknile z mrtve točke in so na stopnji, ko je bila vložena zahteva za izdajo gradbenega dovoljenja, kar je gotovo pomemben korak. Spomnimo, velika pridobitev bo zrasla na zemljišču med Termami Lendava in naseljem Trimlini. Takratni župan Anton Balažek in predsednik Nafte Gabor Vegh sta sicer pogodbo o začetku gradnje podpisala pred več kot dvema dvema letoma, svečani trenutek se je v mestni hiši pod vznožjem vinogradov zgodil 14. aprila 2018.

lendava akademija01

Članki iz rubrike