Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.05.2020 07:24:27
Deli članek:

ZAPLETA SE! Treningi DA, ampak ligo bo TEŽKO KONČATI

Pri severnih sosedih so ekipe dejavne že od 20. aprila.

Avstrijskega prvenstva ni moč končati do 30. junija, je dejal prvi mož lige Christian Ebenbauer, ki se je pred tem sestal s predstavniki ministrstev za zdravje in šport. Ebenbauer je celo dodal, da bo ligo težko končati.

Osnova so namreč ukrepi za zajezitev širitve novega koronavirusa. Oblasti v Avstriji so dale nogometnim klubom jasno vedeti, da moštva ne bodo mogla v celoti izvajati treningov najmanj do 15. maja, individualna priprava in priprave ekipe po skupinah pa ne omogoča zadostne priprave za vrnitev na igrišče po dvomesečnem premoru.

Vseh 12 prvoligašev v Avstriji in finalist pokala Austria Lustenau sicer izvajajo treninge po skupinah že od 20. aprila. Še vedno je prepovedan kontakt med nogometaši, največja dovoljena skupina na treningu pa je šesterica nogometašev.

Na ministrstvu so sicer pozitivno ocenili koncept predvidenega sklepnega dela tekmovanja brez gledalcev, a bo treba pravila še dodelati. Eden od zahtevkov ministrstva za zdravje je, da v karanteno ne bi šla le oseba, ki se je na novo okužila s koronavirusom, ampak tudi tisti, ki so bili z njo v stiku.

Predelana pravila bodo veljala tudi za drugo ligo.