Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 07.04.2020 09:05:33

Trener prvoligaša, ki je BURIL DUHOVE: Veste kaj, tudi o tem bo enkrat treba POVEDATI RESNICO!

Grega Wernig
Po mrku Ankarana ga nekaj časa ni bilo na sceni, v jesenskem delu prvenstva pa se je Vlado Badžim vrnil na slovensko drugoligaško prizorišče in prevzel vodenje Brd.

Brici so nadvse obetavno začeli drugi del prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. V Biljah so bili uspešnejši od primorskega rivala, toda izbruh koronavirusa je poskrbel, da je to še edinih 90 spomladanskih minut. "Če ostanem pri izključno tekmovalnem, nogometnem vidiku, nam prekinitev prvenstva nikakor ni ustrezala. Že v pripravljalnem obdobju smo kazali dobro podobo, krivulja se je vzpenjala, nakar smo v pokalu MNZ izločili Gorico in slavili v derbiju za točke. Hkrati je rasel tudi klub, ozračje je bilo pozitivno, vse je potekalo približno tako, kot sem si zamislil. Imeli smo dovolj razlogov za optimizem, ampak potem se je zgodilo, kar se je. Izredne razmere zaradi epidemije so vse zaustavile, toda proti temu smo seveda nemočni. Na to se je treba privaditi, s tem se je treba soočiti in storiti vse, da ostanemo zdravi, potem bomo spet imeli dovolj časa za uresničevanje ciljev. Tako osebnih kot športnih. In seveda močno verjamem, da se bo to pripetilo čim prej," je dejal Vlado Badžim. "Medtem igralci še naprej vadijo samostojno, se trudijo, so zagnani in tudi pod zdravniškim nadzorom. Ko se bomo vrnili k skupnim treningom, ko bomo za to dobili zeleno luč, s telesno pripravljenostjo ne bi smelo biti preglavic in tudi občutek za žogo bo hitro nazaj," dodaja 55-letni strokovnjak.


Nekdo mora biti trener, zdaj so to policisti

In kako sam preživlja dneve v izolaciji? "Kot igralec nisem toliko časa preživel v karanteni," se je nasmejal nekdanji vezist. "Sicer pa sem kar dejaven. Okrog hiše se vedno najde kakšno opravilo, nekatera so bila nujna, delam tudi na sebi. Skrbim za kondicijo, kakšen trening opravim v družbi sina Luke, ki ob individualni vadbi čaka na treninge Kopra, tudi sprehod je postal skoraj dnevna rutina."
Ob slednjem je kakopak treba biti pozoren na občinske meje, ob koncu tedna je denimo Alfred Jermaniš razkril, da ga je zaradi 'prebega' doletela kazen. "Red mora biti, treba je biti odgovoren in discipliniran. Tako kot v športu. In tako kot v športu mora nekdo biti trener. Trenutno so trenerji policisti, njihovo delo je treba spoštovati, na koncu pa bomo videli, kako uspešni so bili vsi ti ukrepi," pravi Vlado Badžim.

badzim gw
Grega Wernig
Sezono končati na igrišču. Četudi se bo zavlekla!

Kdaj se bo sezona nadaljevala, ostaja negotovo, hkrati ne gre povsem izključiti črnega scenarija, da tekem morda ne bo več, kar bo navsezadnje tudi težava za določitev tekmovalnih dosežkov. V zadnjem obdobju je bilo slišati kar nekaj pobud, da iz prve lige v tem primeru ne bi izpadel nihče in da bi dva drugoligaša napredovala med elito, ki bi potemtakem imela 12 ekip. "Opazil sem, da nekateri navijajo za to in bi radi do cilja prišli po krajši poti, toda prav gotovo je treba storiti vse, ampak res vse, da bi tekmovanje končali na igrišču. To mora biti in ostati edino merilo, četudi bi bilo treba sezono precej podaljšati in bi igrali poleti. Po navadi je v vsem slabem tudi kaj dobrega in mogoče je ravno pravšnji čas, da razmislimo o spremembi tekmovalnega koledarja z namenom, da bi bil zimski premor krajši. Zdi se mi, da bo pred nami priložnost, da bi to lahko preizkusili," je Vlado Badžim postregel z zanimivim razmišljanjem. 

Nismo izpadli v pisarni

Dotaknili smo se tudi nesrečne zgodbe Ankarana, ki je neslavno propadla. "Samo vsi mi, ki smo bili v tem udeleženi, vemo, koliko truda je bilo vloženega in koliko odrekanja, da smo v prvi ligi v zelo zahtevnih razmerah osvojili 26 točk. Izpadli smo na igrišču, ne v pisarni, kar nikakor ni nepomembno. Vsekakor pa bo enkrat o Ankaranu treba povedati resnico. Kaj vse se je dogajalo in zakaj, s kakšnimi ovirami smo se bili zaradi takšnih in drugačnih razlogov prisiljeni soočati," je poudaril trener Brd.
Poslušamo, radi bi slišali to zgodbo. "Veste kaj, naj to vendarle ostane za neko drugo priložnost. To je tema, ki si zasluži posebno obravnavo in dovolj medijskega prostora. Navsezadnje je Ankaran marsikomu tudi pomagal. Igralcem, NZS in še komu, čeprav smo na koncu ostali prikrajšani za marsikaj. Da, fantje so bili včasih tudi lačni, tudi s tem smo se ubadali, zagotavljam pa vam, da vse skupaj ni bilo tako grdo, kot je bilo videti, kot bi nekateri radi predstavili," se je odzval Vlado Badžim.

Članki iz rubrike