Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 15.12.2019 11:38:05

UHUHU! Nova razsežnost LJUBEZENSKE AFERE: Huda OBTOŽBA na račun Gorice, potem pa se je zgodilo TOLE

Nikola Miljković
Štirikratni prvaki so bili prisiljeni ukrepati.

Afera prepovedana ljubezen, ki naj bi se dogajala v enem od slovenskih drugoligašev, je še naprej vroča tema pogovorov na sončni strani Alp. Obtožbe neimenovanega nigerijskega nogometaša, da se ga je klub znebil, ker je z njim zanosila predsednikova hči, vzbuja veliko pozornost, vmes pa je zgodba dobila nadaljevanje. In novo razsežnost.

"V katerem klubu se je zgodilo? Kje so z igralcem prekinili pogodbo, ker je z njim zanosila predsednikova hči?" Takšna in podobna vprašanja iz dneva v dan kar dežujejo iz vseh mogočih naslovov, afera, ki jo je (naj bi jo) v enem od medijev v svoji domovini sprožil neimenovani nigerijski nogometaš, še naprej buri duhove v Sloveniji. In tudi domišljijo! Številni ponujajo 'preverjene' zgodbe in nam jih strežejo tako rekoč na pladnju. "Si upate objaviti?" je obvezen dodatek, toda verjemite, vsako smo preverili in hitro ugotovili, da za zdaj še niti ena ni bila resnična.

Da je odkril resnico, pa je bil prepričan novinar neke nigerijske nogometne spletne strani, ki je objavil, da je v glavni vlogi Donatus Joseph Edafe, s katerim je Gorica na začetku lanskega maja, ko je še igrala med elito, prekinila pogodbo po 23 odigranih tekmah in petih doseženih golih v modro-belem dresu. Avtor je zapisal, da se je danes 26-letni napadalec, ki se je vmes neuspešno preizkusil v Indiji, zaljubil v hčer 'lastnika' kluba Harija Arčona, in ker je z njim zanosila, je pač moral oditi. To informacijo so kakopak nemudoma povzeli številni drugi mediji in v Novi Gorici so se bili preprosto prisiljeni odzvati.
"Pri nas se to ni zgodilo, to z nami nima nikakršne povezave. Ne more je imeti," je že pred dnevi poudaril športni direktor Miran Burgić, medtem pa so v mestu vrtnic o tem z dejstvi prepričali tudi medij, ki je postregel z "ekskluzivnim razkritjem" nekdanjega člana štirikratnih slovenskih prvakov. Novinar je hitro spoznal zmoto in na naslov kluba poslal opravičilo, naslednja poteza je bila zanikanje prvotnega članka na spletni strani, čemur je sledil še umik sporne vsebine oziroma je ta postala nedostopna.
Epiloga torej še ni in mnogi si upajo staviti, da bo pri tem ostalo. Tudi ali predvsem zato, ker je šlo morda za tako imenovani "fake news", lažno novico, hkrati pa še vedno ne gre izključiti možnosti, da se je zgodilo v kakšni drugi državi, niti te, da je prizorišče vendarle Slovenija, toda v kakšni nižji ligi ..

edafe mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike