901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.12.2019 10:01:52

Teheranski klub zaradi ameriških sankcij še vedno brez trenerja

Iranski prvoligaš Esteghlal Teheran je zaradi ameriških sankcij proti državi še vedno brez italijanskega trenerja Andree Stramaccionija. Klub mu namreč ne more nakazati plače, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Brez nakazila Stramaccioni ne bo vodil treningov," je povedal menedžer Esteghlala Ismaeil Chalisadeh. Iranci boso sredstva skušali nakazati v ponedeljek. Italijan pa vztraja pri tem, da dobi denar, preden se vrne v Teheran.

Zaradi ameriških sankcij banke po svetu ne sodelujejo več z iranskimi. Prav zato nakazila denarja iz Irana in v Iran niso več možna. In ta težave se je prenesla tudi v nogomet, saj tuji igralci in trenerji ne morejo prejeti plač, oziroma imajo denar lahko le v iranskih bankah.



V primeru Stramaccioni bodo Iranci po poročanju tamkajšnje agencije zdaj nesli gotovino v Turčijo in jo tam za trenerja izročili italijanskemu veleposlaništvu. To naj bi nato sredstva prenakazalo trenerju, ki je trenutno v Milanu.

Italijan je klub prevzel v letošnji sezoni in ga popeljal na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Klub je postal izjemno popularen tudi med navijači, a prejšnji teden ostal brez trenerja, ki ni več dobival denarja.

Značke: nogomet, iran

Članki iz rubrike