ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 15.12.2019 10:16:05

Eden NAJBOLJŠIH vezistov v 1. SNL pripravlja kovčke za odhod v DRESDEN. Boj za naslov? Morda bo odločen že JANUARJA!

Grega Wernig
Da je Olimpija na vrhu lestvice, kakopak ni pretirano presenečenje, zato pa je to vsekakor spoznanje, da so najbližji zasledovalci zmajev nogometaši Aluminija. Nadvse pomemben delež k uspehom rdeče-belih je prispeval Dejan Petrovič.

V Kidričevem se po koncu jesenskega dela sezone ne morejo naveličati pogleda na lestvico. Podoba vrha je izjemna, Slobodan Grubor in njegovi varovanci pomlad pričakujejo kot najbližji zasledovalci Olimpije, poskrbeli so za nov mejnik v klubski zgodovini. Če bi si kdo pred začetkom prvenstva drznil staviti na takšen scenarij, bi lahko zdaj »pospravil« kar nekaj denarja. "Mislim, da nihče ni pričakoval kaj takega. Da bo tako dobro. Tudi mi ne. Zavedali smo se, da imamo kakovost, da smo lahko uspešni, ampak vsekakor smo presegli predvidevanja. Poleg tega, da smo bili uspešni v prvenstvu, smo se uvrstili tudi v polfinale pokalnega tekmovanja, tako da zares imamo dovolj razlogov za zadovoljstvo. Toda ne smemo biti evforični, nikakor ne. Vemo namreč, da je bilo lani po prvi polovici podobno, pa se potem nadaljevanje ni razpletlo po naših željah. Moramo storiti vse, da se zgodba spomladi ne bi ponovila. Verjamem, da lahko naše igre še nadgradimo. Da smo lahko še boljši, da lahko osvojimo pokal in ostanemo visoko na lestvico," je dejal Dejan Petrovič.


Evropo bi radi spravili v Kidričevo

Naslednji mejnik je torej uvrstitev na mednarodno prizorišče. "Hja, drži, tudi Evropo bi radi spravili v Kidričevo. Močno upam, da nam to končno lahko uspe. Toda še enkrat, to smo napovedovali tudi v lanski zimi, pa se nam potem ni izšlo. Ta izkušnja mora biti opozorilo in prizadevati si moramo, da bi jo ustrezno unovčili," je pristavil 21-letni vezist.
Brez lažne skromnosti, Aluminij je po mnenju mnogih največji favorit za pokalno lovoriko, morebitni tekmeci so Mura, Nafta in Radomlje. "Popolnoma razumljivo je, da si želimo drugoligaša, ki bi bil vsaj na papirju vsekakor lažji tekmec kot Mura. A po drugi strani prav tako drži, da je dobra vsaka ekipa, ki se uvrsti v polfinale. Poleg tega smo se proti Kopru prepričali, da tudi proti drugoligašem ni lahko. Morali smo se krepko potruditi, na koncu smo se komaj uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Vsaka preizkušnja bo zahtevna."

Nismo novost, ne bo drugače

Nekateri menijo, da bo spomladi za Aluminij težavo predstavljalo tudi nekoliko drugačno dojemanje tekmecev. Zdaj je vsem kristalno jasno, da Kidričani niso naključje, temveč resna, tekmovalna in zelo kakovostna ekipa. "Menim, da smo to že dali skozi, nismo novost, zato ne bo kaj prida drugače. Že nekaj časa smo na primerni ravni, vsi so se lahko prepričali, kakšna ekipa smo, in si na ta način zasluženo prislužili spoštovanje," je poudaril Dejan Petrovič, ki je že v preteklosti opozarjal nase, vmes pa postal eden najboljših vezistov na prvoligaškem prizorišču. "S svojimi igrami sem zadovoljen, vendar ne povsem. Rad bi izboljšal nekatere statistične podatke. Želim si več golov in podaj, ampak dokler ekipa zmaguje, se zaradi tega ne bom pretirano pritoževal. Dokler bo tako, bo vse v redu."

petrovic
Grega Wernig
Boj za naslov prvaka bo izjemno zanimiv. Olimpija ima s štirimi točkami naskoka najboljše izhodišče, vprašanje za »milijon dolarjev« pa je: kako resen tekmec za lovoriko je lahko Aluminij? "Veliko bo odvisno od dogajanja v prestopnem roku. Še zlasti pri nas in Olimpiji bi bilo lahko kar nekaj sprememb, v Mariboru jih bo bržčas manj. Menim, da bosta december in januar na neki način določila, kdo bo naposled najresnejši kandidat za prvo mesto," je z zanimivim razmišljanjem postregel Dejan Petrovič.


Kot na dlani je, da je trenutno eden najbolj vročih igralcev v 1. SNL, naval oglednikov in menedžerjev je bržčas temu primeren. "S tem se ne obremenjujem, to mi ne predstavlja kakšnega dodatnega pritiska. To je preprosto sestavni del nogometa, ampak v tem trenutku se ne dogaja kaj bolj oprijemljivega. Osredotočen sem le na to, kako biti v dresu Aluminija v nadaljevanju sezone še boljši. Če se bo vmes kaj spremenilo, če bo morda prišla kakšna ponudba, ki bi zadovoljila tako mene kot klub, pa prav tako ni nikakršnega problema. Potem se bomo ustrezno odzvali," je dejal kidričevski biser, ki je pred kratkim presegel mejo 100 odigranih tekem za Aluminij. Pri njegovih letih je to spoštljiva številka. "Takšna številka je lep dosežek, ponosen sem na to," je pristavil  eden ključnih členov rdeče-bele zasedbe in razkril, da bo premor tudi malce nogometno obarvan. "V drugi polovici meseca bova z Aljažem Plojem na povabilo Luke Štora za nekaj dni odpotovala v Dresden, nato si bova ogledala še zadnjo jesensko preizkušnjo Dynama v Nürnbergu."
Za konec smo se dotaknili še reprezentance, ki je kakopak velika želja našega sogovornika. "Seveda si vsak nekoč želi zaigrati za izbrano vrsto, o tem pač ni nobenega dvoma, za zdaj so moje misli usmerjene v mlado reprezentanco, kjer mi gre kar dobro. Upam, da bo tako tudi v prihodnje, da bom napredoval. In da bomo napredovali vsi skupaj ter ustrezno pripravljeni dočakali domače evropsko prvenstvo leta 2021. Mislim, da smo v preteklem obdobju na prijateljskih tekmah proti zelo močnim zasedbam dokazali, da smo lahko konkurenčni, na ta način smo si okrepili tudi samozavest in verjamem, da smo na EP sposobni doseči odmeven dosežek. Če bomo imeli močno podporo navijačev, če bodo tribune polne, bi se lahko zgodilo marsikaj. Lahko smo optimisti."

Članki iz rubrike