kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 07.05.2019 20:15:09

NAVDUŠENJE v Murski Soboti! MURA v družbi Liverpoola, Juventusa, Chelseaja, Interja, Rome …

Grega Wernig
V Fazaneriji zagotavljajo, da od smernic, ki so si jih začrtali, ne bodo odstopali.

"V prvi ekipi želimo imeti čim več doma vzgojenih igralcev, zato moramo seveda naši nogometni šoli namenjati temu primerno pozornost. Od tega ne bomo odstopali, takšne miselnosti ne bomo spreminjali. To je filozofija, ki ji bomo sledili," poudarja športni direktor Mure Denis Rajbar.

In dejstvo je, da se v Fazaneriji v mlajših selekcijah zadeve premikajo na boljše. Kadeti so v prvoligašem tekmovanju uvrščeni le za vrstniki Domžal in Maribora, mladinci so v sredini lestvice, uspešne pa so tudi še mlajše starostne kategorije. Ob koncu tedna so se v soboškem prvoligašu nadvse razveselili uspeha selekcije U-10, ki je v Kranju osvojila Triglav Cup 2019.

Črno-beli upi v predtekmovanju premagali prvo ekipo Triglava s 5:0, prvo ekipo Olimpije s 4:0 in Posavje Krško s 5:0, nakar so bili v četrtfinalu boljši od Šenčurja s 3:0. V polfinalu so ugnali drugo ekipo Olimpije z rezultatom 5:1, v finalu pa je bila na nasprotni strani druga zasedba Triglava, Prekmurci so po izvajanju najstrožjih kazni slavili s 4:3.

Z uspehom v gorenjski prestolnici si je soboška prihodnost priborila pravico nastopa na finalnem turnirju Champions trophy, ki bo na Dunaju med 14. in 16. junijem 2019, med sodelujočimi pa bodo tako ugledni klubi, kot so Benfica, Roma, Inter, Juventus, Chelsea, Liverpool, Newcastle …Primerjava z vrstniki iz najbolj razvitih nogometnih držav bo za črno-bele nadobudneže prav gotovo izjemna izkušnja.

Članki iz rubrike