Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
4 07.05.2019 17:04:03

PRVI MOŽ KOPRA: Povem vam, kako bi se v naši vlogi znašla MESSI in RONALDO, o SREBRNIČU pa ...

fckoper.si
Na tretjeligaškem prizorišču je bil ob koncu tedna v središču pozornosti derbi vodilnih ekip v zahodni skupini. Koper je na Bonifiki gostil Tolmin in ga dobesedno povozil, bilo je 8:0. Na Obali so se prav tako razveselili vrnitve mladincev in kadetov med prvoligaše.

Se lahko prvenstvo zaplete? To je bilo v pričakovanju obračuna med Koprom in Tolminom dokaj pogosto vprašanje, saj bi se puntarji z zmago nekdanjemu prvoligašu približali na le dve točki zaostanka, toda gostitelji tekmecem niso dovolili, da bi sploh lahko pomislili na kaj takega. Gostitelji so zaigrali odlično in slavili s kar 8:0, česar si ni drznil napovedati nihče. Morebitni dvomi o tem, kdo bo po zadnjem krogu na vrhu lestvice, so tako dokončno izginili, kozlički pa so s tem poslali jasno sporočilo o svojih ambicijah.

"To je bilo to," je bil zadovoljen Ante Guberac. "V odličnih razmerah, kakršne so na Bonifiki, lahko vsaka ekipa pokaže vse svoje sposobnosti, vse, kar zna; končni rezultat razkriva kakovostno razliko," je nadaljeval predsednik Kopra in pristavil: "Problem tretje lige na našem koncu so slabi pogoji, igrišča pogosto niso primerna. Težko je igrati in se tudi motivirati. Verjemite, da niti kakovost Messija in Ronalda ne bi prišla do izraza v tolikšni meri, kot si mislite. Hja, najbrž bi po treh minutah zahtevala zamenjavo."

guberac nm
Nikola Miljković
Medtem so Koprčani misli usmerili v dodatne kvalifikacije, v katerih se bodo pomerili z najboljšo ekipo z vzhoda. Trenutno ima Grad dve točki naskoka pred Odranci. "Vsi vemo, kaj pomeni nogomet v Prekmurju, kakšen status ima. Dobrih igralcev ne manjka in čaka nas zahtevno delo, a verjamem, da je kakovost na naši strani. Seveda pa bomo morali to potrditi na zelenici."

Vse razen napredovanja Primorcev bi bilo seveda veliko presenečenje oziroma že kar senzacija, medtem pa na Bonifiki bržkone že razmišljajo tudi o okrepitvah za tekmovanje v drugem kakovostnem razredu. "Najprej zaključimo to sezono, opravimo svoje delo, potem pa bomo razmišljali, kako in kaj naprej. Da bi se že zdaj pogovarjali z morebitnimi novimi močmi, ne bi bilo korektno niti do aktualne zasedbe. Gremo korak za korakom. Kakopak verjamem, da se bomo uvrstili v 2. SNL, nato pa bo trener opravil selekcijo in moja želja je, da bi mi rekel, da so prav vsi igralci pripravljeni za izziv na višji ravni. Kot sem že omenil, bomo o okrepitvah razmišljali pozneje, zdaj pa smo osredotočeni na to, kar nas čaka do prvih dni junija," je povedal prvi mož Koprčanov, ki je pred časom vztrajal pri zamenjavi trenerja – Damirja Milinovića je nasledil Miran Srebrnič. "Dobili smo, kar je Koper potreboval: odličnega trenerja, velikega in poštenega delavca, ki se je posla lotil skrajno profesionalno in brez kančka podcenjevanja, hkrati pa živi s klubom. Močno upam, da bomo sodelovali čim dlje."

Članki iz rubrike