Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 20.10.2018 08:52:29

STAVNIŠKA AFERA? Nagnali so me iz slovenske reprezentance, IZ KLUBA NE, resnica pa je ...

Martin Metelko
Gregor Židan v intervjuju za Ekipo SN tudi o svojem imenu v odmevni stavniški aferi.

Gotovo ste se znašli v težavah med stavno afero, v kateri se je pojavilo tudi vaše ime. Lahko pojasnite, kaj se je takrat pravzaprav zgodilo?
To je slovenska posebnost: dajmo človeka najprej obsoditi, potem pa ga bomo reševali, če morda ni res. Vse, ki so bili vpleteni – tako tiste, ki so vplačevali, kot tiste, ki so organizirali –, dobro poznam, vendar nisem vedel, da gre za nelegalno stavnico. Iz Maribora smo večkrat šli v Avstrijo in tam vplačali stavni listek. Da se ne bi vsakič vozil čez mejo, sem pozneje dajal denar prijatelju, da je vplačal stavni listek zame. Žal mi je, da vsi tisti, ki so me takrat obsojali, pozneje niso prišli do mene in mi priznali, da so se motili. Igral sem za svoj denar, nobenemu nisem ničesar dolžan. Nekateri so šli v skrajnost, saj so si sposojali denar in bili potem v dolgovih. Tega jaz nikoli ne počnem.

Koliko nevšečnosti ste imeli zaradi tega?
Bil sem žrtev medijskega linča, imel sem težave v klubu, saj so me želeli nagnati. To pa se je prav zares zgodilo v reprezentanci, saj sem moral zapustiti mesto pomočnika. Nikoli več nisem prišel zraven, čeprav so vsi vedeli, kaj se je res zgodilo.

Kaj pa ob vstopu v politiko? Nosite to breme še vedno s seboj?
Takoj ob nastopu funkcije sem bil že deležen nekaterih medijskih »napadov«. To me je malo presenetilo, ker se nekateri niso niti pozanimali, za kaj je v celotni zgodbi sploh šlo. Ampak tudi to je del tega posla. No, zame se je zgodba končala v trenutku, ko sem dal na sodišču svojo izjavo kot priča in nič drugega. Nisem bil niti osumljen.

Kaj so na vse to dejali v vaši stranki? So vas pripravili na nevarnost napadov na vas?
Ko sem se pripravljal na delo v državnem zboru, ... 

CELOTEN INTERVJU Z GREGORJEM ŽIDANOM O SPOMINIH, ODHODU V POLITIKO, SEDANJI KLUBSKI IN REPREZENTANČNI SCENI IN ŠE MARSIČEM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN. NAJDETE JO TUDI NA TEJ POVEZAVI.

Značke: židan, stava, afera

Članki iz rubrike