Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 09.05.2018 08:54:21

Kaj se bo zgodilo? Bo ANTE ŠIMUNDŽA ostal na klopi MURE?

Drago Wernig - TAKA
V pričakovanju potrditve prvoligaškega statusa so se začela ugibanja o podobi črno-belih v prihodnji sezoni.

Nogometaši Mure v dvoboju s Krko niso izkoristili prve zaključne žogice, v nedeljskem zgodnjem popoldnevu na Portovalu so bili neprepoznavni. Za zasedbo, ki se bori za nekaj velikega, so pokazali veliko premalo. Gostje niso izžarevali prepotrebne energije in kazen je bila kakopak vzgojna, pred tem muraši niso bili na želeni ravni niti v obračunu z Bravom. Je kriv padec forme ali gre morda za psihološke preglavice fantov, ki se ne morejo ravno pohvaliti, da so bili v dozdajšnjih karierah v podobnem položaju? Jasno je, da se pod pritiskom nestrpnega pričakovanja slavja niso odzvali najbolje, v zadnjih 270 minutah za želeno olajšanje potrebujejo še točko.

Jo bodo osvojili na prihajajoči domači preizkušnji proti Taboru? "Zdaj bi bil že čas," je globoko vzdihnil podpredsednik in športni direktor Mure Denis Rajbar, ki mu po porazu v dolenjski prestolnici kakopak ni vseeno, a gromozanskega razočaranja vendarle ni: "Ne, ni pretiranega razočaranja. Pridejo tudi takšna, malce slabša obdobja, nihanjem se je nemogoče izogniti. Nihče ni izvzet, to se dogaja vsem klubom. Poglejte samo primer Maribora, ki je še pred kratkim za vrhom zaostajal za 10 točk, zdaj pa so razmere že povsem drugačne. Igralci so z mislimi očitno že malce drugje, a zdaj moramo storiti vse, da čim prej uresničimo cilj."

mura gw
Grega Wernig
O tem, da bo Muri uspelo, kljub vsemu ne dvomi tako rekoč nihče, medtem pa so se že začela ugibanja o soboški podobi v prvoligaških časih. Popolnoma jasno je, da ekipa potrebuje okrepitve in osvežitve, vse več pa je takšnih in drugačnih namigovanj, povezanih z nadaljnjo usodo Anteja Šimundže. Mariborski strokovnjak ima pogodbo sklenjeno do 30. maja, navijači pa se kakopak sprašujejo: kaj potem? "Najprej moramo postaviti piko na i oziroma potrditi prvoligaški status. Potem bomo delali in razkrivali načrte za prihodnost," je odvrnil Denis Rajbar, a želeli smo kaj bolj oprijemljivega; so pogovori z aktualnim trenerjem o nadaljevanja že stekli? "Da, o tem smo se pogovarjali, vendar za zdaj še nič dovolj konkretnega. Kot sem že dejal, moramo najprej zaključiti letošnjo zgodbo, vsekakor pa je dejstvo, da bi Anteja Šimundžo radi zadržali v našem klubu. O tem ni dvoma, z njim smo nadvse zadovoljni," je jasen podpredsednik in športni direktor Mure.

Članki iz rubrike