pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 09.05.2018 06:55:12

Kakšna tekma za Zlatka Dedića: Veliki SLOVENSKI JUNAK bo v petek zvečer igral za uresničitev kar TREH GROMOZANSKIH ciljev!

Wacker
Slovenski veteran igra v življenjski formi.

Da Zlatko  Dedić, ki je zabil in prvi in zadnji gol v zadnjih uspešno zaključenih kvalifikacijah za slovensko nogometno reprezentanco, preživlja drugo pomlad, ni nikakršnega dvoma. Čeprav junak bitke za svetovno  prvenstvo  2010 v Južni Afriki igra "le" v drugi avstrijski ligi, pa ga ni tekmovanja, v katerem bi bilo kar tako zabiti 17 golov. Dedić jih je prav toliko, s čimer je prispeval levji delež k skorajda sanjski sezoni njegovega kluba.


Primorec je namreč prvi strelec Wackerja, v Innsbrucku, ki velja za še kako močno nogometno okolje v sosednji Avstriji, gole zabija kot po tekočem traku. Navijači ga slavijo, skorajda nosijo po rokah, toda pred Dedićem je še zadnje dejanje strelsko najboljše sezone v karieri. Wacker se bo namreč v petek doma pomeril z Riedom, če ga bo premagal, bo zapečatil vrnitev v prvo ligo!

A to ni vse, kar bi moralo motivirati 33-letnega Dedića. Slovenski napadalec namreč lovi tudi prvo mesto na lestvici strelcev, od katerega ga štiri kroge pred koncem ločijo le štirje zadetki. Pa še nekaj: če si bo oziroma ko si bo Wacker priigral napredovanje med elito, bo Dedićeva pogodba s tem klubom avtomatično podaljšana za dodatno sezono. Ena tekma, trije cilji torej! Dva sta uresničljiva že takoj, k tretjemu bo Dedić lahko naredil naslednji veliki korak.

Članki iz rubrike