Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 15.04.2018 10:44:24

KAJ PA TOLE?! Jih ima Lendava res več od Münchna? Podpisana pogodba za gradnjo nogometne akademije, ki bo ...

Pod vznožjem vinogradov se bodo kmalu lahko pohvalili z vrhunskimi razmerami za vadbo.

Sobota je bila za lendavski nogomet nadvse pomemben dan. Nafta je sicer zamudila priložnost za skok na drugo mesto na lestvici, Franc Fridl in njegovi varovanci so morali na domačem stadionu priznati premoč Radomljam, zato pa je bilo veliko več zadovoljstva nekaj ur prej, ko sta lendavski župan Anton Balažek in predsednik Nafte Gabor Vegh, ki je osnova za začetek gradnje sodobne nogometne akademije, za katero je madžarska vlada že namenila okrog šest milijonov evrov. Slavnostnemu trenutku je prisostvoval tudi predsednik NZS Radenko Mijatović.

Na površini petih hektarjev med hotelom Lipa in vasjo Trimlini bodo zrasla tri (ogrevana) igrišča z umetno razsvetljavo in z vso pripadajočo infrastrukturo, del katere so tudi namestitvene kapacitete za mlade igralce.

Lendavska občina je podelila stavbno pravico za obdobje dvajsetih let za potrebe nogometne akademije, a ta odločitev ni bila sprejeta soglasno. Trinajst občinskih svetnikov je s tem soglašalo, eden se je glasovanja vzdržal, trije so bili proti.

Vsak seveda ima pravico do svojega mnenja in se odloča po svoji vesti, toda nekateri argumenti, ki so tiste, ki nad gradnjo sodobne akademije niso navdušeni, so vendarle banalni. Ne verjamete? Eden od svetnikov je denimo svoj glas proti utemeljil s tem, da bo lendavska občina na ta način imela "17 nogometnih igrišč, česar nima niti München," a bavarska prestolnica jih ima seveda na stotine in še več ...

Prav tako je bilo slišati, da "koruza, ki je do zdaj rasla na tej parceli, prinaša zaslužek, načrtovani objekti ga bodo odnašali," ter "da bi bilo treba Viktorju Orbau reči, da imamo dovolj stadionov."

Članki iz rubrike