Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 15.04.2018 10:33:12

Nekoliko drugačen VEČNI DERBI med Olimpijo in Mariborom: Ljubljančani vodijo tudi s pomočjo Domžal, toda vijoličasti imajo v rokavu VELIKEGA ADUTA!

Malce drugačen derbi med večnima rivaloma.

Včeraj je bil na sporedu derbi Ljubljanske kotline, na tekmah med Olimpijo in Domžalami se nikdar ni zbralo več gledalcev. Tekmo, ki se je končala z 1:1, si je ogledalo okrog 5000 ljudi, kar je za slovenske razmere več kot soliden obisk. Tudi po zaslugi tokratne tekme je Olimpija sicer tista, ki ne vodi le na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, ampak je na prvem mestu tudi na lestvici obiskanosti na domačih tekmah.


Zmaje si je na štirinajstih domačih tekmah v Stožicah skupaj ogledalo 51.600 ljudi, povprečje torej znaša 3685 na tekmo. Na drugem mestu je Maribor, ki je imel v Ljudskem vrtu 14.100 gledalcev manj kot Olimpija. Vijoličaste si je na štirinajstih domačih tekmah ogledalo 37.500 ljudi. Seveda pa je ob tem treba vedeti, da bodo Štajerci v tej sezoni še gostili večni derbi (ta bo 19. maja), kar pomeni, da bi se lahko še marsikaj spremenilo. Toliko gledalcev, kolikor znaša razlika med kluboma v obisku na domačih tekmah, Ljudski vrt sicer ne sprejme, a če bo zadnji večni derbi v tej sezoni razprodan, se bo Maribor skoraj povsem približal Olimpiji.

V pretekli sezoni je bil Maribor v tem vidiku krepko pred Olimpijo, saj si je njegove domače tekme ogledalo 76.000 ljudi, v Stožicah jih je bilo "le" 59.370.

Članki iz rubrike