volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 16.03.2018 10:31:05

ŠOK iz Murske Sobote v pričakovanju derbija MURA – NAFTA! Bi se to res lahko zgodilo?

Grega Wernig
Prihajajoča prekmurska klasika bi utegnila imeti ’lepotno napako’.

Nogometaši Mure so drugi del prvenstva prvenstva začeli v jesenskem slogu. Na uvodni spomladanski preizkušnji so na domačem igrišču z 2:0 ugnali Ilirijo in po remiju Drave s Fužinarjem povečali prednost na vrhu lestvice že na devet točk.

V soboto bodo Ante Šimundža in njegovi varovanci gostovali v Rogaški Slatini, medtem pa je na ravnici vse bolj pogosta tema pogovorov prihajajoči derbi med Muro in Nafto, ki bo 25. marca v Fazaneriji. Obeta se spektakel, toda prekmurska klasika bi utegnila imeti tudi 'lepotno napako', saj je soboška navijaška skupina sporočila, da bo morda bojkotirala vroč obračun. Da, Black Gringosi so zagrozili, da bi se lahko zgodilo, da jih prihodnjo nedeljo ne bo na stadionu. Vodstvo kluba naj bi namreč razmišljalo, da bi Black Gringose s sredine severne tribune premaknilo v tako imenovano kletko, v kar niti po naključju ne nameravajo privoliti. Namen njihovega 'premika' so varnostni razlogi.

"Naslednji nedeljo, kot nas večina ve, je na sporedu derbi med Muro in Nafto. Derbi, ki ga nestrpno pričakujemo vsi, derbi, ki bo dal že dosti odgovorov o končnem vrstnem redu na lestvici druge slovenske, pa čeprav smo komaj na polovici marca.

Navijaška skupina Black Gringos se je na ta derbi pripravljala že vse od januarja, končana je tudi koreografija, urejeno je vse kot bi moralo biti. Toda zdaj je prišlo do nesoglasja na relaciji Black Gringosi in nekateri člani uprave nogometnega kluba Mura. Od navijaške skupine Black Gringos se namreč zahteva, da se ta, na dan derbija, ‘preseli’ v kletko na tribuni sever. Seveda pa Gringosi, če bo ta zahteva veljala še naprej, tega ne bomo storili in bomo bojkotirali derbi!!! Gringosi smo na sredini tribune sever od leta 2007 in to je naš del tribune, katerega ne bomo zapustili!!! Vsak član navijaške skupine Black Gringos je za Muro dal vse, kar je lahko, prepotovali smo celo Slovenijo. Včasih samo en kombi, včasih prek 100 navijačev in vse to samo zato, da smo spodbujali klub, za katerega živimo. Zanimivo je, da očitno nekatere bolj zanimajo prodane vstopnice in zaslužen denar. Za nekatere je ta denar očitno več vreden, kot zvesti navijači na vsaki tekmi.

Kako se bodo stvari razpletle, torej če bomo bojkotirali derbi, ali bo sredina tribune sever naša in tako tudi glasna podpora Muri na derbiju, vas bomo obvestili. Navijaška skupina upa na dogovor z upravo in na to, da skupaj ponesemo Muro v prvo ligo," so Black Gringosi zapisali na svoji uradni Facebook strani.

Članki iz rubrike