Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
29.09.2014 09:50:26
Deli članek:

Prvi tržaški derbi v zgodovini

nkkras.it

Simpatični stadion Nereo Rocco bo danes gostil prvi tržaški nogometni derbi v zgodovini, ki bo jasno minil z močnim slovenskim pridihom.

Serie D ni liga, ki bi bila Slovencem kaj prida zanimiva. Toda v tej sezoni ji vseeno tudi slovenski mediji namenjamo nekaj več prostora. Razlog je preprost: v četrti italijanski ligi igra tudi nogometni klub Kras Repen. Slovenski zamejski klub ima v svojih vrstah nemalo Slovencev, nekaj tudi takšnih, ki so pustili pečat na tukajšnji prvoligaški sceni. Glavni cilj Krasa v tej sezoni je mirna plovba proti obstanku, toda za zdaj je še brez zmage. No, morda pa bo prvo slavil danes. In kakšna zmaga bi to bila! Nogometaše Krasa, ki imajo po treh tekmah dve točki, namreč čaka lokalni derbi s Triestino. To bo sploh prvi tržaški derbi v zgodovini, zanimanje za obračun, ki bo odigran na stadionu Nereo Rocco, pa je izjemno. Prihod je najavila italijanska televizijska postaja SKY, tam bo tudi slovenska nacionalna televizija, pa jasno tudi Ekipa24 in številni drugi.

Obračun se bo začel ob 20.30, za obe ekipi pa bo obračun še toliko pomembnejši, ker brez zmage ni le Kras, pač pa tudi Triestina. Slednja je v preteklosti velikokrat igrala v drugi in celo v prvi italijanski ligi. Toda nato je tudi po zaslugi pokvarjenih funkcionarjev bankrotirala in pristala na dnu. Danes nosi uradno ime Unione Triestina 2012 Societa Sportiva Dilettantistica in se počasi pobira. Njeni cilji niso vezani le na serie D, pač pa želijo Tržačani še višje. A za zdaj so v četrti ligi in to je privedlo tudi do sploh prvega derbija s Krasom. Pri slednjem so nekoliko slabše volje le, ker zaradi poškodbe ne bo mogel igrati vplivni nekdanji slovenski reprezentant Anton Žlogar.

VSI PRAVIJO, DA BODO PRIŠLI
"Mi se pripravljamo normalno, štirim običajnim tedenskim treningom smo sicer dodali še nedeljskega jutranjega, vendar priznam, da je pričakovanje precej večje kot za druge tekme. Vsi, ki jih poznam, pravijo, da bodo prišli. Ponedeljek in petek sta dneva, ko nogometaši drugih klubov ne trenirajo. Tudi naši igralci, ki prihajajo iz obmejnih krajev Slovenije pravijo, da je tekma s Triestino tema pogovorov na Novogoriškem in Koprskem. Menim zato, da bo navijačev in radovednežev kar precej," je za Primorski dnevnik pred derbijem povedal Goran Kocman, predsednik Krasa.