Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
08.08.2014 18:49:29
Deli članek:

Zbadanje izkušenih mačkov

Reuters

Že tradicionalno se bo ta konec tedna sezona na Otoku začela s Community Shieldom ali angleškim superpokalom. Na Wembleyju se bosta v nedeljo ob 16. uri pomerila Manchester City in Arsenal.

Čez teden dni bodo tudi angleški klubi začeli novo prvenstveno sezono, Wembley pa bo ta konec tedna gostil uvodno in tradicionalno srečanje državnega in pokalnega prvaka. 

Tako Manchester City kot Arsenal ne bosta nastopila v svojih najmočnejših postavah, saj še vedno manjkajo nogometaši, ki so se na svetovnem prvenstvu prebili najdlje. Kljub temu bomo lahko na igrišču spremljali kar nekaj zanimivih imen, med drugim tudi novopečenega člana topničarjev, Alexisa Sancheza. Se bodo pa iskrice kresale tudi ob igrišču, kjer bosta stala izkušena trenerska mačka Manuel Pellegrini in Arsene Wenger. 

ŽELIJO GA IZIGRATI
Ta sta svoj "boj" začela že preko medijev. Najprej se je ob dva novopečena člana sinje modrih obregnil Francoz, ki je pod vprašaj postavil Cityjeva podpisa pogodbe s Frankom Lampardom, ki se je sinje modrim na posodo pridružil iz New York Cityja, in še do nedavnega članom Arsenala Bacaryjem Sagnajem. Wengerju gre v nos predvsem to, zakaj so tako dolgo zavlačevali s podpisom pogodbe, saj sta bila kluba že dolgo časa dogovorjena. Po njegovem mnenju želi City na tak način izigrati finančni fair play. Med drugim je izjavil tudi, da "najkrajša pot iz Londona do Manchestra ne vodi preko New Yorka." 

NISO GA ŽELELI
"Mislim, da imamo trenerji dovolj težav s svojimi ekipami, da bi se lahko ukvarjali z drugimi," je bil Pellegrinijev odgovor, ki se je dotaknil še napada Chelseajevih navijačev na Lampardovo odločitev. "Tega ne razumem. Lampard ni odklonil podaljšanja pogodbe, temveč ga pri Chelseaju niso želeli," je pojasnil. 

Tekma na Wembleyju bo na sporedu v nedeljo ob 16. uri. 


Verjetni postavi obeh moštev

Manchester City: Hart, Sagna; Kompany, Demichelis, Clichy; Fernando, Fernandinho, Silva, Touré, Nasri, Džeko
Arsenal: Szczesny; Gibbs, Koscielny, Chambers, Debuchy; Wilshere, Arteta; Cazorla, Ramsey, Sánchez; Giroud