Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2024 13:21:08
Deli članek:

Enajst minut, trije goli: Messi se je takole znesel nad Slovencem (video)

profimedia

Na tekmi lige MLS med Interjem Miamijem in New Englandom je Lionel Messi v mrežo Aljaža Ivačiča poslal kar tri žoge.

Za slovenskega vratarja, ki v ZDA igra že od leta 2019, se je tekma sicer začela odlično. Njegov New England Revolution je namreč po zadetkih Luce Langonija in Dylana Borrera vodil že z 0:2 in nasmihala se mu je odmevna zmaga. Toda že pred polčasom so se stvari obrnile na glavo, najprej je Ivačiča dvakrat v dveh minutah premagal legendarni urugvajski napadalec Luis Suarez in ekipi sta na odmor odšli z izenačenim izidom.

V drugem polčasu pa je na sceno stopil Lionel Messi. Argentinec, ki v očeh marsikoga velja za najboljšega nogometaša vseh časov, je v igro vstopil v 57. minuti in že minuto kasneje je sodeloval v akciji za popoln preobrat. Z izjemno podajo je namreč našel vtekajočega Jordija Albo, da je žogo vrnil v sredino, kjer jo je v Ivačičevo mrežo poslal Benjamin Cremaschi. Od 78. do 89. minute pa se je začel pravi Messijev šov. Argentinec je namreč v obdobju teh enajstih minut kar trikrat žogo pospravil v mrežo gostov. Njegov prvi gol je prišel po izjemno natančno odmerjenem strelu izven kazenskega prostora, ob katerem slovenski vratar ni mogel storiti ničesar. V drugo je legendarni Argentinec lepo vtekel v prostor, se v kazenskem prostoru znašel pred Ivačičem in žogo poslal med njegovima nogama. Za hat trick – še drugega v štirih dneh – je Messi zadel po predložku Suareza in Ivačiča prisilil, da iz mreže pobere še šesto žogo. Messi tudi pri 37-ih še naprej dokazuje kako poseben nogometaš je in to je na svoji koži moral spoznati tudi 30-letni Slovenec. Čeprav Messi za Inter Miami igra šele od lani, pa je s 33. golom že postal prvi strelec v zgodovini kluba. 

Klube v MLS sicer čaka še končnica v boju za naslov prvaka, vseeno pa je Fifa že razkrila ime kluba, ki bo predstavljal državo gostiteljico na klubskem SP prihodnje leto."Inter Miami se je na podlagi odličnega rednega dela uvrstil na klubsko SP kot predstavnik države gostiteljice,"je Fifa zapisala v izjavi za javnost. 

Pari končnice MLS so večinoma že znani. Inter se bo kot najboljša ekipa na vzhodu pomeril bodisi proti Montrealu bodisi proti Atlanti.

Od slovenskih nogometašev v MLS sta si končnico zagotovila predstavnika vzhodne konference, David Brekalo z Orlandom in Mitja Ilenič z New York Cityjem.

Prvi se bo kot četrti nosilec meril s Charlottom, drugi pa bo kot šesti nosilec izzval Cincinnati. Brekalo je okreval po poškodbi stegenske mišice in bil na klopi Orlanda ob porazu proti Atlanti z 1:2, Ilenič pa je v igro vstopil s klopi ob porazu proti Montrealu z 0:2.

Austin Žana Kolmaniča na zahodu in Ivačičev New England na vzhodu sta sezono končala zunaj mest, ki prinašajo nastop v končnici. Kolmanič je sicer kot rezervist na zadnji tekmi Austina prispeval dve podaji ob zmagi s 3:2 proti Colorado Rapids.

Končnica se bo z dodatnima tekmama za popolnitev mest na vzhodu in zahodu začela v sredo, prvi krog pa bo prihodnji konec tedna. Finale bo na sporedu 7. decembra.