Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fm
fm
20.10.2024 09:02:48
Deli članek:

Luka Modrić z nepremagljivim rekordom: V dresu Reala nihče tako kot Hrvat

profimedia

Legendarni hrvaški nogometaš Luka Modrić je na zadnji tekmi Real Madrida proti Celti Vigo na novo spisal zgodovino kraljevega kluba.

Kar 39 let in 41 dni stari Modrić je namreč na tekmi s Celto postal najstarejši nogometaš v zgodovini, ki je nastopil v dresu Real Madrida. Do včerajšnjega večera je ta rekord držal legendarni Madžar Ferenc Puskas, ki je 21. novembra leta 1965 zadnjič zaigral za beli balet, ko je bil star 39 let in 36 dni. Zdaj je to skoraj nedosegljivo znamko v svoje roke prevzel Modrić, ki pa bo vsaj do konca te sezone rekord gotovo izboljšal še kar nekajkrat.

Hrvaški veteran pa je na tekmi 10. kroga španske la lige dokazal tudi, da nikakor ni prestar za igro na tem nivoju, Modrić je bil namreč eden najzaslužnejših za zmago Reala z 1:2. Potem, ko je v 20. minuti Madridčane v vodstvo popeljal Kylian Mbappe in je Celta izenačila v 51. minuti po golu Williota Swedberga, je 15 minut kasneje vajeti igre v svoje roke prevzel izjemni vezist. Modrić je namreč v igro vstopil v 63. minuti, le tri minute kasneje pa je z odlično globinsko podajo našel Viniciusa Juniorja, ki je žogo pospravil v mrežo in galaktike vsaj začasno izenačil z Barcelono na vrhu lestvice. Mordić je po tekmi o svojem novem in praktično nepremagljivem rekordu dejal: "Nimam rad, da me spominjate na mojo starost," se je najprej nasmehnil ter potem dodal: "To je nekaj zelo impresivnega, ponosen sem na ta rekord in na dejstvo, da še vedno igram za najboljši klub na svetu." V svoji dolgi karieri pri Realu, za katerega igra že od leta 2012, se ne more odločiti le za en trenutek, ki mu je najbolj ostal v spominu in na katerega je najbolj ponosen. "Zelo težko je izbrati le eno stvar, saj se mi je toliko stvari zgodilo pri Realu Madridu. Večkrat sem osvojil ligo prvakov, la ligo, sem najstarejši igralec ... ponosen sem na vse, ne morem se odločiti le za eno stvar," je še dodal Modrić, ki bo ne glede na to, kaj se zgodi do konca njegove bogate kariere, za vedno v zgodovino Reala zapisan kot legenda.