Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.04.2021 17:46:29

BUM! Kurtić potreboval le DEVET MINUT! (video)

Profimedia
Vsi trije slovenski nogometni reprezentanti v Italiji so na današnjih tekmah 29. kroga serie A tekme začeli na klopi za rezervne igralce. Atalanta Josipa Iličića je premagala Udinese s 3:2, Parma je - tudi po zaslugi gola Jasmina Kurtića v 55. minuti - v Beneventu igrala neodločeno 2:2, Genoa Mihe Zajca pa se je s Fiorentino razšla z 1:1.

Atalanta je proti zasedbi iz Vidma povedla v 19. minuti prek Luisa Muriela. Kolumbijski napadalec je znova zadel v 43. minuti, le dve minuti kasneje pa je za Udinese znižal Argentinec Roberto Pereyra.

V drugi polovici tekme je za domačo zasedbo iz Bergama v 61. minuti na 3:1 povišal Kolumbijec Duvan Zapata, končni izid pa je na stadionu Gewiss v 71. minuti postavil Danec Jens Stryger Larsen. Iličić je igral od 46. minute, njegova ekipa pa je po nepolnem krogu napredovala na tretje mesto.

Kurtić in Zajc sta današnji tekmi na klubskem prizorišču zavoljo utrujenosti po nedavnih reprezentančnih tekmah proti Hrvaški, Rusiji in Cipru v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 prav tako začela kot rezervista.

Kurtić je v igro vstopil v začetku drugega polčasa pri zaostanku z 0:1, potem ko je za gostitelje v 23. minuti zadel poljski osrednji branilec Kamil Glik, Belokranjec pa je takoj upravičil zaupanje in izenačil v 55. minuti.

Pet minut kasneje je gostujoča zasedba dosegla gol, a je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Domača ekipa je v 67. minuti povedla po golu Moldavijca Arturja Ionita, izenačujoči zadetek pa je za Parmo, ki je še vedno na predzadnjem mestu v 20-članski serie A in je v tej sezoni že enajstič remizirala, zabil Romun Dennis Man v 88. minuti.


Genoa je imela na današnjem obračunu proti Fiorentini od 52. minute igralca več na igrišču, potem ko je bil izključen francoski veteran Franck Ribery, a tega ni unovčila. Obveljal je izid iz prvega polčasa. Za gostitelje je edini gol v 13. minuti dosegel Mattia Destro, za goste iz Toskane pa je deset minut kasneje izenačil Srb Dušan Vlahović. Zajc je igral od 62. minute.

Na prvi današnji tekmi 29. kroga na San Siru med AC Milanom in Sampdorio je dolgo časa kazalo na zmago zasedbe iz Genove, ki je povedla v 57. minuti po golu Fabia Quagliarelle. Dve minuti kasneje je po drugem rumenem kartonu igrišče moral zapustiti njegov soigralec Adrien Silva, izenačujoči zadetek pa je za zasedbo iz lombardijske prestolnice v 87. minuti dosegel Norvežan Jens Petter Hauge.

Največ golov je padlo v Neaplju, kjer je domača ekipa premagala zadnjeuvrščeni Crotone s 4:3 in se prebila na četrto mesto. Za Napoli so zadeli Lorenzo Insigne (19.), Victor Osimhen (22.), Dries Mertens (34.) in Giovanni Di Lorenzo (72.), za Crotone pa je dva gola dosegel Simy (25., 48.), enega pa Junior Messias (59.).

Lazio je ukanil Spezio z 2:1. Za Rimljane sta zadela Manuel Lazzari (56.) in Felipe Caicedo (88./11 m), za goste pa Daniele Verde (73.). Roma je v gosteh remizirala s Sassoulom 2:2. Za ekipo iz večnega mesta sta zadela Lorenzo Pellegrini (26./11 m) in Bruno Peres (69.), za Sassuolo pa Hamed Traore (57.) in Giacomo Raspadori (85.).

Verona je na Sardiniji slavila z 2:0. Prvi gol je dosegel Antonin Barak v 54. minuti, zmago pa je v deveti minuti sodnikovega podaljška potrdil Kevin Lasagna.

Ob 18. uri se bo začel mestni derbi med Torinom in Juventusom, ob 20.45 pa bo na veliko sceno stopil tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Njegov Inter iz Milana, ki je - ob tekmi manj - trenutno na prvem mestu v serie A, bo gostoval v Bologni.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike