Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 18.03.2020 08:29:45

Česa takšnega pa še ne! Sloviti AMERIŠKI MEDIJ se je na NOR način poklonil Janu Oblaku!

Profimedia
Včasih se ne zavedamo, kakšnega superzvezdnika imamo med vratnicama slovenske reprezentance.

Da Jan Oblak spada med najboljše vratarje na svetu, je jasno že dolgo. Je eden izmed čisto pravih superzvezdnikov svetovnega nogometa in bi bil še precej večja zvezda, če bi bil igralec v polju in ne čuvaj mreže. Vratarji so v sodobnem nogometu kar malce podcenjeni. Pravzaprav so tako zelo podcenjeni, da se je sloviti France Football, ki podeljuje zlato žogo, odločil narediti novo nagrado samo za vratarje, ker ti v izboru za zlato žogo pač niso bili konkurenčni.

A četudi v svetu nogometa niso tako zelo cenjeni, so vratarji morda celo ključni nogometaši vsakega kluba. Kar vprašajte Atletico Madrid in njihovega trenerja Diega Simeoneja, ki je po tekmi z Liverpoolom Jana Oblaka označil kar za njihovega Lionela Messija. Zdaj se je Oblaku na fantastičen način poklonil še ameriški Bleacher Report, ki je spisal zares sijajen članek o Slovencu.

"Zakaj Atletico Madrid Jana Oblaka dojema kot svojega Lea Messija," je naslov članka izpod prstov Richarda Fitzpatricka, ki se je pogovarjal s številnimi sogovorniki, predvsem novinarji iz Madrida, ki Oblaka vsakodnevno spremljajo.

"Oblak misli, da je ustavljanje žoge njegovo delo. Kadarkoli igra dobro, vedno pove le, da je on na igrišču zato, da to počne. Takšen je njegov karakter. Nikdar si ne naloži pritiska. Je izjemno miren, to pomaga njegovemu pozicioniranju. Med vsemi izjemnimi vratarji v tem trenutku - ter Stegen, Oblak, Courtois, Alisson - je Oblak najboljši pri pozicioniranju," je o Slovencu dejal Ladislao J. Monino, novinar El Paisa. "To je človek, ki prihaja z Balkana. Tam so bili vedno znani po kakovostnih športnikih - najsi gre za nogometaše ali športnike iz drugih športov, kot sta košarka ali rokomet. Njihova mentaliteta je perfektna za elitna tekmovanja. Velikokrat se zdijo starejši, kot so v resnici," je še dodal.

"Pri nagradah France Footballa so vključili kategorijo za najboljšega vratarja. Izbral sem Alissona kot prvega in Oblaka kot drugega. Prosili so nas, naj razmišljamo o naslovih, ki so jih igralci osvojili, tako kot njihovih predstavah na velikih tekmah. Allison je osvojil ligo prvakov z Liverpoolom in Copo Americo z Brazilijo. Letos bom najverjetneje zamenjal vrstni red v primeru Allisona in Oblaka. Predstava Oblaka v Liverpoolu je tista, ki ga postavlja tako zelo veliko, še posebej, če pogledamo razmere, v katerih je branil. Bila je zelo težka tekma zanj, zelo zahtevna. Bil je pod ogromnim pritiskom, toda nikdar se ni zlomil. Bil je fantastičen. On je fenomenalen vratar," je o Oblaku z zelo izbranimi besedami spregovoril Alfredo Relano, častni predsednik španskega športnega časnika AS.

Celoten članek o Oblaku na Bleacher Reportu si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike