Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 11.01.2019 14:40:16

Crvena zvezda pripravljena odpreti denarnico za SLOVENSKEGA VRATARJA!

Martin Metelko
Slovenci se lahko pohvalimo z vratarjema, ki spadata v sam vrh najboljših na svetu, toda hkrati je deželica na sončni strani Alp vzgojila tudi nešteto takšnih vratarjev, ki jih lahko brez dvoma uvrstimo med boljše v evropskem nogometu. Kot eden takšnih se vse bolj dokazuje tudi Matic Kotnik, nekdanji vratar Celja, ki je pred življenjskim prestopom.

Čeprav se o njem v Sloveniji ne govori veliko, odkar si kruh služi v Grčiji, pa to ne pomeni, da Matic Kotnik na jugu Evrope ne igra dobro. Še zdaleč ne. Dejansko že nekaj časa spada med najboljše vratarje v tamkajšnjem državnem prvenstvu. Kot vratar Panioniosa je v vseh tekmovanjih odigral 49 tekem, na katerih je prejel le 51 golov, hkrati je 19-krat ostal nepremagan. Po zaslugi dobrih predstav so ga mediji že v zadnjih dveh prestopnih rokih povezovali s številnimi drugimi klubi, nič drugače ni zdaj, ko je zimska tržnica že v polnem zamahu.

Kot prvi so se o Kotniku pričakovano razpisali grški mediji, ki so včeraj javnosti posredovali zanimivo informacijo, da je Slovenec na seznamu želja tamkajšnjega velikana Olympiakosa. Atenčanom v tej sezoni ne gre vse po načrtih; v grški ligi sicer zasedajo drugo mesto, a je zaostanek za vodilnim PAOK-om kar velik. Solunski klub ima kar osem točk prednosti, zaradi česar so v upravi Olympiakosa precej razočarani nad prvim delom sezone. Eden tistih nogometašev, ki naj bi precej zaostali za pričakovanji, je po pisanju medijev v Grčiji tudi 26-letni vratar Andreas Janiotis. Slednji je tako menda na izhodnih vratih Olympiakosa, če bo res odšel, pa bi ga na stadionu Karaiskakis lahko zamenjal prav Kotnik. Slednji je v preteklosti že bil v igri za prihod med rdeče-bele, na koncu so se ti odločili prav za Janiotisa. In očitno naredili napako …

Prvi izbor, če bo Borjan odšel drugam


Toda kot smo izvedeli, Olympiakos ni edini rdeče-beli velikan, ki se smuka okrog 28-letnika. Korošec je po naših zanesljivih informacijah tudi na seznamu želja – Crvene zvezde! Slednja ima za sabo sanjsko leto 2018, v katerem je najprej pokorila vse tekmece v Srbiji, potem ji je uspel še zgodovinski podvig, saj se je uvrstila v skupinski del lige prvakov. Beograjčani so se tam merili s Paris Saint-Germainom, Liverpoolom in Napolijem, kljub zvezdniškim nasprotnikom pa vseeno osvojili štiri točke. No, ne glede na to so izpadli, a si kakopak občutno izboljšali stanje na bančnem računu.

Uefa bo na račun Crvene zvezde nakazala astronomskih 15 milijonov evrov, še dodaten zaslužek se klubu obeta, ker se bodo zaradi dobrih iger v Evropi zagotovo prodali nekateri nogometaši srbskega prvaka. V igri za odhod z Marakane je tudi Milan Borjan, prvi vratar, ki ima na mizi ponudbe iz Francije, Anglije, Azije … Zvezda naj bi ga sicer želela zadržati, bojda mu je pripravljena povišati letno plačo na zajetnih 500.000 evrov. Toda če bo Borjan vztrajal pri odhodu, mu tega ne bodo preprečili. In potem bi izpraznjeno mesto lahko zasedel prav Kotnik; srbski klub naj bi že potipal vodstvo Panioniosa, za koliko bi bili pripravljeni prodati slovenskega vratarja.

Tudi iz Anglije, Nemčije in celo ZDA
Kot stvari stojijo v tem trenutku, je torej Kotnik razpet predvsem med rdeče-belima velikanoma. Toda Olympiakos in Crvena zvezda še zdaleč nista edina, ki ju je Slovenec prepričal s svojimi dobrimi igrami. V zadnjih dneh in tednih naj bi o Kotniku tako poizvedovali tudi nemški drugoligaš Ingolstadt, angleški klub Bournemouth, Reading in Brentford, španski Eibar, ciprski Apollon iz Limasola in celo trije član severnoameriške lige MLS. Pa še kdo bi se našel. Bitko za Kotnika bo seveda dobil tisti, ki bo zadovoljil tako vratarjev okus kot tudi pričakovanja njegovega grškega kluba. Nogometaševa tržna vrednost je ocenjena na 750.000 evrov, kakšnega izdatnega popusta ne gre pričakovati, tudi zato, ker ima Kotnik s Panioniosom pogodbo podpisano do junija 2020.

Značke: kotnik, crvena-zvezda

Članki iz rubrike