kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 11.01.2019 11:49:07

GUBERAC odgovarja MANDARIĆU: Prizadet sem, takšne ’pomoči’ NOČEMO. Vemo, kdo je ustvaril DOLGOVE, NZS pa pozivam ...

’Vojna’ med Koprom in predsednikom Olimpije se nadaljuje.

Takšne in drugačne napetosti med klubom z Bonifike in Milanom Mandarićem se nadaljujejo. Pred dnevi je prvi mož Olimpije znova izpostavil, da je pripravljen uresničiti obljubo in se vrniti v koprskega tretjeligaša, zdaj se je oglasil novi predsednik kolektiva z Obale. S pismom.

"V časniku Delo sem zasledil članek z naslovom ’Kakšni pretresi se obetajo koprskemu nogometu zaradi novega župana?’, ki me je kot novo izvoljenega predsednika FC Koper spodbudil k temu pisanju. V članku sem namreč prebral skrb vzbujajoče izjave predsednika NK Olimpija, g. Milana Mandariča, ki se je obregnil ob mojo izvolitev na mesto predsednika FC Koprt, do katere je prišlo na skupščini kluba dne 10. decembra. Menim, da je g. Milan Mandarič z izjavami, ki jih je podal v članku, grobo posegel v avtonomijo odločanja našega društva in presegel pristojnosti, ki pritičejo športnemu delavcu iz konkurenčnega društva NK Olimpija iz Ljubljane. Ob tem apeliram na vodstvo Nogometne zveze Slovenije, naj, kolikor je v njeni pristojnosti in moči, v bodoče prepreči takšne in podobne ekscese.

Če strnem izjavo g. Mandariča, ga je moja izvolitev na mesto predsednika kluba, kolikor razumem, neprijetno presenetila. Šel je celo tako daleč, da poziva župana MO Koper g. Aleša Bržana, naj se na mojo izvolitev ustrezno odzove oziroma ukrepa. Sprašujem se, kaj je imel g. Mandarič v mislih?

Sprašujem se tudi, kakšno pristojnost ima g. Mandarič, da kot predsednik nogometnega društva Olimpija iz Ljubljane komentira legitimno izvolitev predsednika drugega športnega društva? Osebno sem prizadet, saj v športu in nogometu nisem novinec. FC Koper sem že predsedoval v letih 2012 - 2015 , v katerih smo zabeležili kar nekaj uspehov. Dvakrat smo osvojili naslov pokalnega zmagovalca, enkrat bili pod prvaki in tri krat nastopali v evropskih tekmovanjih. Uspehov bi bilo po moji oceni še veliko več, a nam je na poti do teh zmanjkalo nekaj športne sreče in vselej prepotrebnega denarja. Tega nam je odtrgal prav moj predhodnik Milan Mandarič, ki je v FC Koper deloval v letih 2006-07 in po svojem odhodu klub pahnil v globoke dolgove, ki smo jih v času mojega predsedovanja morali odplačevati.

Kar nekaj let smo potrebovali, da smo z g. Mandaričem sploh dosegli dogovor o izplačevanju omenjenega dolga (šlo je za skoraj milijon evrov), ki ga je, mimogrede, ustvaril prav Milan Mandarič s svojimi sodelavci. Jasno je treba povedati, da v FC Koper leta 2006, kot je pokazal čas, ni prišel pomagati, temveč klub zadolževati. Osebno menim, da takšna pomoč v slovenskem športu ni dobrodošla in si je tudi v prihodnje, vsaj v FC Koper, ne želimo. Tudi sam sem klubu veliko let finančno ’pomagal’, a te pomoči nikoli nisem terjal nazaj. Ko smo se počasi začeli izvijati iz primeža dolgov, ki jih je ustvaril prav Milan Mandarič s svojimi sodelavci, sem predsedniški stolček kluba zapustil. Ob mojem odhodu je imel FC Koper veljaven in podpisan dogovor o odplačevanju dolga z g. Mandaričem, ki smo ga spoštovali in izvrševali. Kaj se je zgodilo po tem, ko sem zapustil FC Koper, ne vem, vsi pa vemo, kako se je FC Koper obrestovala ’pomoč’ Milana Mandariča. Nazadoval je v najnižjo ligo.

Ne želim se vpletati v odnose med g. Mandaričem in z bivšim županom MO Koper g. Borisom Popovičem, ki ga prvi omenja v spornem članku. Menim, da je osebne zamere potrebno reševati medsebojno v dialogu, nikakor pa ne na plečih in na škodo družbeno tako pomembnih subjektov, kot so športna društva, v konkretnem primeru FC Koper. Pod njegovim okriljem vsak dan trenira in igra več kot 300 otrok. Ti vsekakor potrebujejo pomoč vseh, ki so pripravljeni pomagati. To je tudi moj namen in prav zato sem se v klub vrnil. Da sem dobrodošel, je konec koncev pokazala tudi podpora, ki sem je bil deležen na skupščini kluba, kjer me je podprla velika večina članov.

Kot je v omenjenemu članku poudaril tudi župan MO Koper Aleš Bržan, je FC Koper avtonomno športno društvo, v katerem ni prostora za politiko in se zato sam ne bo spuščal v avtonomijo odločanja članov društva. Z županom se povsem strinjam in zagotavljam, da pod mojim vodstvom v FC Koper ne bo prostora za politiko. Gospodu Mandariču pa bi rad sporočil le, da bomo tudi brez njegove ’pomoči’ FC Koper vrnili tja, kamor spada, v vrh slovenskega nogometa," je zapisal predsednik kluba z Bonifike Anto Guberac.

Članki iz rubrike