mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 08.12.2018 13:06:09

Bil je trener OLIMPIJE, DOMŽAL, PRIMORJA, pomagal je MURI, zdaj pa so njegovo delo prepoznali MILIJONI

Veliko priznanje za strokovnjaka, ki smo ga spoznali na slovenskem prizorišču.

V preteklosti so v slovenski prvoligaški druščini delovali številni odlični trenerji, med njimi je bil tudi Mihajlo Petrović. Ljubiteljem nogometa srednjih let in nekoliko starejšim ga posebej pač ni treba predstavljati. Med igralsko kariero je branil barve Olimpije (v Ljubljano je prišel iz Crvene zvezde), nakar je zaigral v dresu zagrebškega Dinama in graškega Sturma, kjer se je vpisal med klubske legende.

petrovic
Nato se je lotil trenerske kariere, dodobra smo ga spoznali na sončni strani Alp. Sedel je na klopi Olimpije, Domžal, Primorja, v času evforije v Fazaneriji je pomagal Ćiru Blaževiću pri Muri

Sledila je vrnitev v Gradec, kjer je črno-bele uspešno vodil tri leta, leta 2006 pa se je preselil v deželo vzhajajočega sonca. In tam je še vedno, trenutno je trener Sappora, s katerim je nadvse uspešen. Njegova ekipa je prvenstvo končala na četrtem mestu na lestvici, kar je največji uspeh v klubski zgodovini (do zdaj je bila najboljša uvrstitev 11. mesto), njegovo delo je prepoznala celotna Japonska. Milijoni nogometnih navdušencev. Trenerji, igralci in navijači so ga namreč izbrali za najboljšega trenerja lige v letu 2018, kar je seveda izjemno priznanje za strokovnjaka, ki je pred tem vodil Hiroshimo in Urawo Red Diamnods.

Članki iz rubrike