stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 08.12.2018 09:38:28

Darko Milanič RAZKRIL, kaj je po PETI ZAPOREDNI zmagi sporočil igralcem

Grega Wernig
Mariborčani so v Velenju jesenski del sezone sklenili na želeni način.

Vijoličasti so na zadnji jesenski preizkušnji v Velenju upravičili vlogo favorita in se veselili 14. zmage v prvem delu prvenstva, ves izkupiček so osvojili petič zapored. Na vrhu bodo prezimili s prepričljivo prednostjo.

"Številka 45 po osvojenih točkah je izredno visoka, to zelo veseli. Dosežek je odličen, tekmece smo pustili kar precej za seboj. Zelo mi je všeč, da smo zadržali energijo, ki je bila opazna že na treningih. Zmagali smo tudi na tekmi, ki je imela zame še poseben pomen, ker je bila zadnja v letošnjem delu in je bilo treba ohraniti zbranost. Vmes v določenih trenutkih nismo bili najboljši, a še vedno bistveno boljši od nasprotnika," je po dvoboju na stadionu Ob jezeru povedal Darko Milanič.

mlakar gw
Grega Wernig
Zdaj so se 14-kratni prvaki odpravili na enomesečni zimski oddih, kakšna navodila so od trenerja dobili igralci? "Prva zadeva: naj uživajo. Ob tem pa se je treba zavedati, da smo opravili odlično delo. Na doseženo je treba biti ponosen. Na počitnice gremo zadovoljni, z zavedanjem, da dobro delamo in da moramo tako tudi nadaljevati, ko se spet zberemo."

Marsikdo je prepriča, da je naslov prvaka že zagotovljen, a primorski strokovnjak opozarja: "Naloga vseh, ki delamo v klubu, je znana. Ni daleč nazaj, kar se je dogajalo, ko smo imeli prednost, pa ni zadostovala. Moramo nadaljevati v takšnem ritmu, brez oziranja, kaj se dogaja za nami. Vsak si mora najti svoje izzive. Jaz jih imam in opazno je, da jih imajo tudi fantje. Vedno želimo postavljati nove mejnike, rekorde in po peti zaporedni zmagi bomo šli po premoru še po šesto. Potem pa s pravo miselnostjo naprej, k vsaki naslednji tekmi."

Članki iz rubrike