kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 08.12.2018 11:42:07

Bo moral nekdanji PRVI MOŽ MURE vrniti 198 TISOČ EVROV? Sodišče je odločilo …

Aleš Cipot/Fotolens
Ne tako davna zgodovina soboških črno-belih še ni pozabljena.

Trenutne razmere v Fazaneriji so obetavne, vodilni možje kluba zagotavljajo, da je Mura na trdnih temeljih in da ni bojazni, da bi se lahko ponovila boleča preteklost. Da bi se lahko zgodil mrk, ob katerem je nastalo pogorišče.

Vse razprtije iz preteklosti sicer še niso razrešene, dogajanje se je preselilo v sodne palače. Tudi zaplet, povezan s posojilom javnega podjetja Komunale, ki je maja leta 2012 črno-belim namenilo 250 tisoč evrov, klub iz Fazanerije pa je vrnil zgolj en obrok. In pri tem bo očitno ostalo.

"Potem ko javno podjetje Komunala od Nogometne šole Mura 05 ni dobilo povrnjenega posojila s tožbenim zahtevkom, zdaj ni uspelo niti z zahtevkom, s katerim je denar terjalo od nekdanjega predsednika Mure 05. Andreja Granfol Cizej, sodnica murskosoboškega okrožnega sodišča, je odločila, da je tožba, v kateri je javno podjetje Komunala od Miroslava Topića, nekdanjega predsednika Mure 05, zahtevalo poplačilo preostanka posojila, neutemeljena," je poročal Vestnik.

Kot smo že omenili, je javno podjetje danes že propadli Muri 05 posodilo 250 tisoč evrov, a ta ga ni vrnila v celoti, vrnila je le en obrok. Ker Komunala od Nogometne šole Mura, naslednice Mure 05, s tožbenim zahtevkom ni uspela dobiti povrnjenega posojila, je s tožbenim zahtevkom zdaj terjala od Topića 198 tisoč evrov. Odločitev, da Topiću ni treba vrniti denarja, sicer še ni pravnomočna, Komunala se lahko pritoži na višje sodišče.

Članki iz rubrike