profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 28.07.2018 10:04:38

Reprezentant zaradi FINANČNIH TEŽAV kluba izpadel v četrto ligo, DOMŽALE pa so ostale BREZ VISOKE ODŠKODNINE

alesfevzer.com
Pred dnevi je italijanski nogomet doživel hud udarec, klub s 110-letno tradicijo je preprosto mrknil.

Bari namreč ni bil zmožen izpolniti finančnih obveznosti za tekmovanje v serie B in zgodil se je črni scenarij – razglasitev bankrota in začetek nove poti v serie D.

»Že nekaj časa se je govorilo o tem, da se klub ubada s problemi, a sam pri sebi vendarle misliš, da jih bodo nekako le rešili,« je dejal Jure Balkovec, ki je v prejšnji sezoni igral v dresu Barija.


Slovenski reprezentant in soigralci so novico o koncu zgodbe izvedeli na pripravah. "Bili smo v Trentinu, kjer nam je športni direktor po štirih dneh treningov sporočili, kaj se je zgodilo. Nato je bilo stanje kar malce bizarno, saj je vsak igralec zase iskal prevoz za domov ali nazaj v Bari. Jaz sem se vrnil v Slovenijo, kjer zdaj samostojno vadim pod vodstvom osebnega trenerja. V Bari pa se bom moral odpraviti vsaj še enkrat po osebne stvari, ki jih hrani moj zdaj že nekdanji lastnik stanovanja," se je nasmejal Jure Balkovec.


Čeprav je klub v stečaju, naš sogovornik finančno ni bil oškodovan v tolikšni meri, kot bi morda pričakovali. "Zanimivo je, da nam je predsednik junija izplačal vse plače. Poravnal je obveznosti in to je bil za nas igralce neki signal, da se bodo zadeve najbrž uredile, razpletlo se je drugače."


Informacije z juga Italije so z veliko nejevolje sprejeli tudi ob Kamniški Bistrici, saj Bari odškodnine za levega bočnega branilca še ni poravnal v celoti. In je zdaj tudi ne bo, Domžalčani so po naših informacijah ostali prikrajšani za okrog 150 tisoč evrov. "Če je tako, mi je neizmerno žal, ampak glede tega res ne morem narediti ničesar. To ni v moji domeni. Ne vem, kakšen je bil dogovor med kluboma, seveda pa bi najraje videl, da bi Domžale dobile, kar jim pripada, kar si zaslužijo. O tem pač ni niti najmanjšega dvoma," je dejal Jure Balkovec, ki bo tudi v prihodnje igral v drugem kakovostnem razredu italijanskega nogometa.

Kmalu bo dobil nove delodajalce, če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, bo oblekel dres Verone, ki je bila v 80. letih prejšnjega stoletja tudi državna prvakinja. V mestu Romea in Julije bo znova sodeloval s Fabiom Grossom, ki je bil njegov trener že v Bariju: "Drži, v največji meri smo dogovorjeni o vseh podrobnostih, vendar pogodbe še nisem podpisal, ker moram dobiti še uradno dokumentacijo o tem, da sem prost igralec."

*** balkovec (obrez) ***
FOTO: GREGA WERNIG

Če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, bo Jure Balkovec kariero nadaljeval v dresu Verone.

Članki iz rubrike