Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 28.07.2018 09:05:56

Ne Olimpija, ne Slovenija ampak tujina. ALEŠ MERTELJ IMA NOV KLUB in kar težko se bo na to navaditi

Drago Wernig - TAKA
Potem ko se je poslovil od Ljudskega vrta, je bilo kakopak vznemirljivo vprašanje, kje bo Aleš Mertelj nadaljeval kariero.

Najprej se je precej namigovalo o tem, da naj bi se spogledoval s črno-belimi iz Fazanerije, v svoje vrste so ga menda vabili še nekateri slovenski prvoligaši, toda dvomov zdaj ni več.

Izkušeni Gorenjec se prvič podaja v tujino, nove izzive je našel v češki prvoligaški druščini. In sicer v dresu Karvine, ki se je v prejšnjem prvenstvu komaj izognila izpadu v nižji kakovostni razred tekmovanja, letošnjo sezono pa je začela s porazom na gostovanju v Libercu.

foto1 karvina
mfkkarvina.cz

"Takega igralca smo iskali. Aleša smo izbrali, saj gre za velikega borca z neprecenljivimi izkušnjami iz tako iz Evrope kot reprezentance. Pozitivno je, da se je naš klub okrepil s takšnim igralcev," je za spletno stran Karvine povedal športni direktor Lubomir Vlk.

"Mislim, da je to dobra izbira. Ko sem se pozanimal o klubu in videl stadion, sem želel hitro razrešiti vprašanje glede prestopa. Verjamem, da bomo skupaj zelo uspešni. To je tudi razlog, zakaj sem prosil za dres št 70 kot v Mariboru, saj me ljudje povezujejo s to številko," so bile prve besede izkušenega Mertlja. 

mertelj
mfkkarvina.cz

S svojimi igrami in odnosom do dela pod Kalvarijo je pridobil status legende. Prvo tekmo v vijoličastem dresu je odigral daljnega 8. julija 2009, skupno pa zbral 308 nastopov (12 golov), kar ga skupaj z Gregorjem Židanom uvršča na sedmo mesto večne lestvice. Z več odigranimi dvoboji v mariborski opravi se lahko pohvalijo le Marcos Tavares, Tomislav Prosen, Aleš Križan, Jasmin Handanović, Herbert Vabič in Mladen Kranjc. Zdaj se bo torej prvič preizkusil še zunaj slovenskih meja.

Članki iz rubrike