Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.12.2016 08:33:22
Deli članek:

Iskrena izpoved Dejana Lazarevića: Ne, to nočem ostati!

Če bi zapisali, da je za Dejanom Lazarevićem uspešno leto, bi potvarjali resnico, česar se zelo dobro zaveda tudi član turškega prvoligaša Karabüksporja. Otrok Domžal ne skriva, da s preteklim obdobjem ni in ne more biti zadovoljen. Ne sme biti, a vedno ostaja tolažba, da bo v prihodnje bolje. Odločen je, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo res tako.

Za konec leta, ki se ga ne bo spominjal po lepem, je hotel nekaj spremeniti. "Ravnokar sem si malce spremenil pričesko," se je v včerajšnjem zgodnjem popoldnevu z nasmehom odzval Dejan Lazarević. Ko je beseda stekla o preteklih dvanajstih mesecih, je njegov glas postal veliko resnejši. "Dejstvo je, da je za menoj obdobje, za katerega ne morem reči, da je bilo uspešno. Ne, nikakor ne, to drži kot pribito in tega se zelo dobro zavedam. Toliko težav s poškodbami nisem imel še nikoli. Najprej so se pojavile preglavice s kolenom, potem s trebušno steno, potreben je bil celo kirurški poseg, nato še z mišico. Nisem sešteval dni, ko sem bil izven igrišča, vendar sem skoraj prepričan, da sem bil vsega skupaj na prisilnem počitku vsaj šest mesecev. Prej več kot manj."

Razočaranja v svojem glasu ni mogel skriti. "Seveda mi ni bilo vseeno, ni bilo lepo. Kako naj bo, ko pa nisi v tekmovalnem ritmu? To je najtežje, kaj takega se mi ni zgodilo še nikoli. Ampak kaj hočemo. Zdaj je, kar je, karkoli je nemogoče spremeniti. Očitno je moralo biti tako, čeprav sem se trudil, da bi bilo drugače."

Morda bo kdo presenečen, da bo februarja dopolnil že 27 let. Še ne tako dolgo tega je bil veliki up slovenskega nogometa, ki je s svojimi preigravanji navduševal množice, toda odločilnega koraka, ki bi ga dokončno izstrelil v orbito, ni storil. Zažigalna vrvica je dolgo gorela, a naposled ni povzročila tako zelo želene eksplozije. Ostal je večni talent ...

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI IZDAJI TISKANE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!