Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
27.12.2016 11:21:03
Deli članek:

Oblak želi prehiteti napovedi: Načrtuje prav posebno vrnitev

Profimedia
Jan Oblak

Jan Oblak trenutno okreva po poškodbi rame.

Odlični slovenski vratar Jan Oblak trenutno okreva po poškodbi rame. Neprijetno poškodbo je staknil v začetku tega meseca, zaradi česar je moral izpustiti zadnja dva obračuna madridskega Atletica v letu 2016. Prvi obeti niso bili najbolj spodbudni, nato se je izkazalo, da bo potrebna operacija, po kateri bi se lahko na nogometne zelenice vrnil šele po treh oziroma štirih mesecih. Zdaj pa se je izkazalo, da okrevanje poteka celo precej bolje od vseh pričakovanj.

Tudi zaradi tega si je zastavil visok cilj, saj si želi svojim soigralcem pomagati že v osmini finala lige prvakov. V najboljšem primeru to pomeni, da bo nared že 21. februarja, ko se bo Atletico v Leverkusnu pomeril z Bayerjem, v vsakem primeru pa si želi nastopiti na povratnem obračunu osmine finala. Ta bo na sporedu v Madridu na stadionu Vicente Calderon, in sicer 15. marca.

Seveda pa bo vse skupaj odvisno tudi od predstav španskega vratarja Miguela Angela Moye. Slednji je uspešno zasedel njegovo mesto, še pred leti pa je bil sam v sila podobnem položaju. Oblak je namreč ob prestopu k Atleticu dolgo časa čakal na svojo priložnost in to kljub temu, da je bil najdražji vratar španske lige vseh časov. Takrat je namreč v vratih blestel ravno Moya, po nekaj mesecih pa se je Španec poškodoval. Tako je med vratnici stopil slovenski reprezentant, svojega mesta pa do tega decembra ni več izpustil iz rok.