franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 27.12.2016 13:35:33

Santos na reprezentančni ravni pometel s konkurenco, na klubski precej bolj izenačeno

Mednarodno združenje za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je objavilo lestvico najboljših trenerjev v letu 2016. Na reprezentančni sceni je slavil selektor Portugalske Fernando Santos, na klubski pa argentinski strateg na klopi španskega Atletica iz Madrida Diego Simeone.

Santos si je priznanje prislužil za zmagoslavje na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, potem ko je prejel 199 točk. Drugi na lestvici je nekdanji islandski selektor, Šved Lars Lagerbäck, ki je prejel 128 točk manj od Santosa, tretji pa selektor Nemčije Joachim Löw.

Na klubski sceni je smetano pobral Simeone, ki je prejel le pet točk več od trenerja madridskega Reala, Francoza Zinedina Zidana, na tretjem mestu pa je Italijan Claudio Ranieri, v minuli sezoni trener angleškega prvaka Leicester Cityja.



Nemška agencija dpa je danes poročala, da je po IFFHS med vratarji slavil nemški reprezentant in član Bayerna iz Münchna Manuel Neuer, drugi je bil Italijan Gianluigi Buffon (Juventus), tretji pa Portugalec Rui Patricio (Sporting Lizbona).

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak (Atletico Madrid) je zasedel šesto, njegov predhodnik Samir Handanović (Inter Milano) pa 12. mesto.

Članki iz rubrike