Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.11.2016 13:52:58
Deli članek:

Poškodba Kampla hujše narave: Izven pogona več tednov, če ne kar mesecev!

Reuters

Poškodba slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je vse prej kot nedolžne narave.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl je bil junak sredinega dvoboja lige prvakov na Wembleyju. Član Bayerja je v drugem polčasu dosegel edini zadetek na tekmi in z njim pokopal Tottenham, nato pa je sledilo nekaj, česar se boji sleherni nogometaš. Zaradi poškodbe gležnja je moral predčasno zapustiti igro.

Nad Kamplom je bil le nekaj minut pred zadnjim sodniškim žvižgom storjen prekršek, nato si je le še odstranil nogometni čevelj in nogavico ter se prijel za gleženj. Bolečine so bile tako hude, da sta mu morala do klopi pomagati dva člana štaba, obeti pa niso bili ravno najboljši, kar so zdaj potrdili tudi četrtkovi dodatni zdravniški pregledi.

Po naših informacijah, ki prihajajo iz Nemčije, je Kamplova poškodba precej hujše narave, kot je bilo sprva videti. Jasno je, da bo moral izpustiti naslednjo reprezentančno akcijo, v kateri je slovenski selektor Srečko Katanec nanj tudi računal, bržkone pa je zaključil z igranjem v letu 2016. Bržkone zato, ker mora prestati še en pregled, ki pa naj bi zgolj dokončno potrdil resnost poškodbe.

Če bo rehabilitacija potekala v skladu s pričakovanji, se bo na zelenice vrnil konec januarja 2017, ko se bo v Nemčiji začel spomladanski del bundeslige.