Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2016 10:07:40
Deli članek:

Po utrujenosti zdaj še poškodba: Kako hudo je s Kevinom Kamplom?

Reuters

Kevin Kampl je odločil tekmo lige prvakov in se poškodoval.

Bil je veliki junak Bayerja, a bil je tudi veliki osmoljenec. Kevin Kampl je v sredo odločil tekmo lige prvakov proti Tottenhamu, potem ko je na kultnem Wembleyju meril v polno in zabil edini gol. Toda tekme v Londonu ni dokončal na zelenici, malce pred koncem je bil zamenjan. To ni bila taktična poteza trenerja, Kampl je moral iz igre zaradi poškodbe.


Dan po tekmi se seveda marsikdo sprašuje, kako hudo je z v Nemčiji rojenim reprezentantom Slovenije. In zdi se, da obeti niso najboljši. Toda ali je poškodba tako huda, da se vnovič ne bo mogel odzvati klicu selektorja Srečka Katanca? Spomnimo, pretekli teden se je samovoljno odločil, da ne bo prišel na zbor, tedaj je kot izgovor navedel hudo utrujenost. Zdaj je kriva poškodba, epilog pa bi lahko bil isti.

Kampla sta sicer na tekmi dva nogometaša Tottenhama "ujela" ob avt liniji. Eden mu je stopil na desno nogo, drugi pa ga je pokosil. Slovenec se je takoj znašel na tleh in z dlanmi oklenil obraza v bolečinah. Zatem si je sezul obutev in nogavice, na kar sta mu dva člana štaba pomagala do klopi. Pred novinarje Skya je Slovenec prišel z močno povitim gležnjem in dejal: "Slabo je. Upam, da ni nič resnejšega, čeprav lahko komaj stopim na nogo. Gleženj jih je kar močno skupil."

Nogometaši so v Kölnu pristali ob treh uri zjutraj, tako da bo Kampl šele tekom dneva opravil s podrobnejšimi preiskavami. Kljub poškodbi pa je Kevin skupaj s soigralci slavil pred svojimi številnimi navijači na Wembleyju. "Nekoč sem na tem stadionu igral s slovensko reprezentanco. Je skoraj kot v Barceloni – dih jemajoče. Na Wembleyju moramo v takšnih trenutkih uživati," je dejal pred tekmo. Prišel je, zadel in užival. "To je dan, ki ga ne bom nikoli pozabil. Dobro smo se jim zoperstavili in nismo podlegli pritisku." Glede morebitnega napredovanja iz skupinskega dela pa je še dodal: "Naše možnosti so zdaj precej boljše. Zdaj imamo stvari znova v svojih rokah."