psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Katarina Braniselj Njena.si

Ponesrečena Planetova voditeljica že prestala ...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
21 03.11.2016 09:44:58

Veliki intervju z Rankom Stojićem: Mandarić ne bo odšel, dokler …

alesfevzer.com
Novi podpredsednik Olimpije Ranko Stojić je spregovoril tudi tem, ali bi Milan Mandarić lahko zapustil zeleno-bele.

Z Rankom Stojićem sesti za isto mizo ni vedno lahko. Sploh zdaj, ko se je vrnil k Olimpiji. "Dela imam ogromno. Zaseden sem od jutra do večera," večkrat poudari. Kljub temu si je med prazniki, ki so bili zanj kakopak delovni, vzel dovolj časa za bralce edinega slovenskega športnega časnika. Odkrito je spregovoril o svoji vrnitvi, o Olimpiji, o Milanu Mandariću, tudi o Mariboru in ne nazadnje o svojem razvpitem slovesu.

Za začetek razjasnimo nekaj: ko ste aprila dejali, da se boste nekoč vrnili, ste dejansko vedeli, da se boste? Ali je bila to zgolj vaša želja?
Pretenciozno bi bilo, če bi rekel, da sem vedel stoodstotno. Vseeno pa bom iskren in bom priznal, da sem predvideval, da se bom. In tega nisem povedal zgolj novinarjem, tudi predsedniku Milanu Mandariću sem namenil enake besede, ko sva se poslavljala. Vedel sem, koliko smo delali in kaj vse smo naredili. Spomnite se, kako je bilo, ko smo prišli v klub. Imeli smo 10 dni časa in 10 igralcev. Nismo imeli strokovnega štaba, bili smo tudi brez pisarne. Nič nismo imeli, a smo zavihali rokave in hitro naredili marsikaj. Vem, kako dobro sem delal v tem obdobju, vem tudi, kako pošteno sem delal. In koliko energije sem porabil. Zato sem bil ob odhodu prepričan, da je le vprašanje časa, kdaj bo predsednik Mandarić s svojim znanjem in izkušnjami dojel, kaj je imel in kaj vse nam je uspelo, ko smo bili skupaj. Rekel sem, da bo potreboval največ dva meseca, da bo videl, kaj je izgubil. Morda se sliši grdo, ko govorim to za sebe, ampak bil sem realen. Zato sem tudi rekel, da se bom nekoč vrnil. Verjel sem, da se bom.

V javnosti se zdi, da ste se vrnili na vrat na nos. Ampak bržčas do takšne odločitve vendarle ne more priti kar čez noč, kajne?
S predsednikom sva bila v stikih že prej, o tem, ali bi se vrnil, pa sva se dejansko začela pogovarjati v mesecu avgustu. Dokončno sva se dogovorila v oktobru, lahko pa bi se tudi prej. Dobro je bilo, da je minil celoten prestopni rok, saj je Mandarić lahko analiziral vse skupaj in to primerjal s tem, kako je kaj delovalo prej, koliko je kaj stalo, kakšni profili igralcev so prišli tedaj in kakšni zdaj.

mandaric stojic dw
Drago Wernig - TAKA

Ste po vrnitvi kadarkoli dobili občutek, da želi Milan Mandarić zapustiti Olimpijo? Nekateri so vašo vrnitev dejansko povezali celo s tem.
Mislim, da lahko odgovorim na to vprašanje, saj s predsednikom skupaj preživim res veliko časa. Velikokrat sva skupaj od jutra do večera, če se ne vidiva, ne mineta dve uri, da se ne bi slišala po telefonu. Zgodi se, da pride dan, ko je malce bolj razočaran. V zadnjem času je bilo tega več, tudi zato ker je začel bolje spoznavati tukajšnje okolje. Pa pride kakšna tekma, ko ni vse v redu, in je razočaran. Včasih dve uri, včasih dva dneva. A nikdar ni niti omenil, da bo odšel. In če bi sam osebno dobil občutek, da se pripravlja na odhod, potem se zagotovo ne bi vrnil. Zakaj bi prišel za nekaj mesecev? Lahko bi kupil svoj klub in začel graditi nekje drugje. Toda Olimpija mi predstavlja velik izziv in vem, da Mandariću tudi. Zdaj nadaljujeva po isti poti, le nekaj mesecev sva vmes izgubila … Upal bi si trditi, da predsednik zagotovo niti pomislil ne bo na odhod, dokler se ne bo uvrstil v ligo prvakov. Potem pa bo imel tako ali tako še manj razlogov za slovo (smeh). To je moje mnenje. In, jasno, tudi moja želja.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike