Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2016 21:16:41
Deli članek:

Ko se predstavi Marijan Pušnik

Hajduk je uradno odprl novo sezono z zborom 31. igralcev. Še pomembneje za ljubitelje nogometa na sončni strani Alp je dejstvo, da se je s svojim strokovnim štabom predstavil Marijan Pušnik.

Ob njem sta sedela pomočnika Žiga Kljajič in Marko Lozo ter trener vratarjev Zoran Varvodić, kondicijski trener Mario Tomljanović in dr. Jurica Rakić.

"Vsi bodo imeli določene naloge. Štabu smo dodali še firmo TMG-BMC iz Ljubljane, kjer deluje dr Đorđević z Janom Žumerjem. Štab je vrhunski, ampak potrebujemo nekaj časa, da se uvedemo. Rad bi se zahvalil Damirju Buriću, ki je velik gentleman. Dolgo sva se pogovarjala in še se bova, saj mi je dal kakovostne informacije," je sprva dejal Pušnik. 

Razgovoril se je tudi o morebitnih novih igralcih: "Ne morem govoriti o imenih. Na 7-8 položajih imamo 5-6 kandidatov, vse pa je odvisno od denarja in od prodaje igralcev. Dan in noč delamo na tem, prestopni rok je še dolg, zato ni razloga za paniko. Vsi zdajšnji nogometaši bodo dobili priložnost, vsi bodo testirani na Kineziološki fakulteti. Do sobote bom podrobno spoznal vse igralce, če pa se bodo vmes pojavila nova imena, jih boste seveda spoznali tudi vi." Deloval bo torej transparentno in vsaj sodeč po napovedih zelo podobno, kot je to storil pri Olimpiji. 

Odgovarjati je moral tudi na informacijo, da ga je Ivica Olić zavrnil in da naj bi se okrepil s Senijadom Ibričićem. "Kdo si njega ne bi želel v moštvu. Moje informacije pa pravijo, da si je že pred dnevi našel nov klub v Nemčiji. Ibričić je odličen igralec, zadolžil je Hajduk, Hajduk pa njega. Vsi, ki želijo igrati borbeno in odločno so dobrodošli v Hajduku, ampak vsi bodo morali opraviti nekatere fizične teste kot povsod po svetu."

Za kadrovsko politiko je v klubu sedaj zadolžen športni direktor Mario Branco v posvetovanju s trenerskim štabom, ob tem pa je Pušnik jasno dejal: "Potiskanje igralcev v ospredje s strani navijačev in novinarjev ne bo obrodilo sadov."

Od svojih igralcev je vedno zahteval delo in medsebojno spoštovanje, nič drugače ne bo v Dalmaciji. "Če ne spoštujejo ekonoma ali čistilke, ne morejo spoštovati niti mene niti zdravnika. Od danes so vsi v službi Hajduka," je odločno pristavil koroški strokovnjak. 

In njegov cilj? "Prinesel sem tudi oblačila z dolgimi rokavi," je z nasmehom na obrazu namignil Pušnik, ki želi ostati tudi čez zimski del sezone.