Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.06.2016 15:00:51
Deli članek:

United potrdil prihod branilca Villarreala

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je uspešno zaključil svoj prvi nakup pri rdečih vragih.

Manchester United je poskrbel za prvo letošnjo okrepitev in v svoje vrste iz Villarreala pripeljal 22-letnega reprezentanta Slonokoščene obale Erica Baillyja, ki je z rdečimi vragi podpisal štiriletno pogodbo. 

"S tem, ko sem se pridružil Manchester Unitedu, so se mi uresničile sanje. Že od nekdaj sem si želel igrati nogomet na tako visokem nivoju. Rad bi še napredoval in verjamem, da mi bo sodelovanje z Josejem Mourinhem to omogočilo. Zelo si želim spoznati nove soigralce," je ob podpisu pogodbe dejal 22-letni nogometaš, Jose Mourinho pa je pristavil: "Eric je mlad branilec, ki premore veliko talenta. Do danes se je že odlično razvil, ima pa potencial, da bo postal najboljši. Veselimo se sodelovanja, Eric pa je prišel v pravi klub za njegov razvoj."

Za 22-letnega osrednjega branilca iz Slonokoščene obale, za katerega sta se resno zanimala tudi Arsenal in Leicester, pa tudi Barcelona, so morali rdeči vragi seči globoko v žep. Odškodnina, ki so jo morali poravnati Villarrealu, namreč znaša več kot 30 milijonov evrov, ob tem pa dogovor vsebuje še nekatere klavzule z možnimi dodatki.

Baillyja je Villarreal za dobrih pet milijonov evrov v svoje vrste pripeljal šele januarja lani, tako da je zgolj v letu in pol na njem pridelal ogromen zaslužek. Z njim v obrambni vrsti je rumena podmornica v letošnji sezoni sicer osvojila odlično četrto mesto v domačem prvenstvu, medtem ko je v ligi Europa morala Liverpoolu priznati premoč šele v polfinalu.