Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2016 20:41:26
Deli članek:

Najhitreje dosojena v zgodovini? Enajstmetrovka po 12 sekundah!

Wisla

Slovenski nogometaš Denis Popović je na Poljskem izkoristil po vsega 12 sekundah dosojeno enajstmetrovko!

V nogometu je možno prav vse. Da, prav vse. Tudi to, da nekdo prekršek za enajstmetrovko stori, preden se tekma sploh začne zares. Recimo po 12 sekundah. Toliko časa je potreboval nogometaš Korone, da je na tekmi poljskega prvenstva storil prekršek nad tekmecem iz Wisle in zakuhal strel z bele točke. Da, po vsega 12 sekundah! Na Poljskem pravijo, da čemu takšnemu niso bili priča še nikdar.

Odgovornost je po manj kot minuti igre v roke prevzel slovenski nogometaš Denis Popović in enajstmetrovko mirno spremenil v zadetek in vodstvo za Wislo z 1:0. Kljub temu slednja – zadnjo je igral tudi Boban Jović – ni zmagala. Še devetič zapored. Tekma se je končala z 1:1.

Ob tem se seveda poraja vprašanje – je bila to najhitreje dosojena enajstmetrovka v zgodovini nogometa. Toda verjeli ali ne, odgovor je negativen. Lani je recimo Hamburg dobil enajstmetrovko na tekmi s Paderbornom po vsega osmih (8) sekundah! Pred tremi leti je bil na tekmi WrexhamMacclesfield Town strel z bele točke dosojen po enajstih (11) sekundah.